• DOLAR 32.38
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2326.131
  • ...
DAP Bölgesel Üniversiteler Birliği Ağrı'da toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde yapılan DAP Bölgesel Üniversiteler Birliği Üst Kurul Toplantısında konuşan Prof. Dr. İrfan Aslan, Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınmasına öncülük edecek olan DAP Bölgesel Üniversiteler Birliği üyesi rektörleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

DAP Bölgesel Üniversiteler Birliği Üst Kurul ikinci toplantısına, ev sahibi Prof. Dr. İrfan Aslan, DAP Bölgesi Kalkınma İdare Başkanı Adnan Demir ile Bitlis Eren, Van Yüzüncü Yıl, Erzincan, Erzurum Teknik, Atatürk, Fırat, Hakkari, Iğdır, İnönü ve Tunceli Üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcıları katıldı.

Prof. Dr. Aslan,  DAP Bölgesi Kalkınma İdare Başkanı Demir ve 11 üniversitenin rektör ve rektör Yardımcıları, toplantı öncesi Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümünün Mezuniyet Sergisinin açılışına katıldı. Serginin açılışını yapan Prof. Dr. Aslan ve beraberindekiler, tek tek inceledikleri eserler hakkında bölüm hocalarından bilgi aldı.

Üniversitemizin Senato Salonunda yapılan DAP Bölgesel Üniversiteler Birliği Üst Kurul Toplantısının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, henüz çiçeği burnunda olan ve kısa bir geçmişi bulunan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, bölge üniversitelerinin rektörlerini ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Kafkas Üniversiteleri Birliği tarafından seçilen ve merkezi laboratuvar olarak atfedilen Doğu Anadolu Bölgesinin tek akredite laboratuarının, üniversitelerinin bünyesinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aslan, “Şu an itibariyle yurt içi ve dışındaki değişik üniversitelerden gelen araştırmacılar, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Merkezi Araştırma ve Uygulama laboratuvarında yapıyorlar. Aynı zamanda burada birçok tahliller de, büyük illere gitmeden sonuçlandırılmaktadır. Bu merkezin gelecekte de, gerek üniversitelere, gerekse bu bölgede yaşayan insanlara daha geniş kapsamlı hizmet vereceğine inanıyorum. Üniversitede şu an 11 bin öğrencimiz bulunuyor. Bu sene alınacaklarla birlikte sayı 16 bine ulaşacak. Ağrı, üniversitenin büyümesiyle birlikte 25 bin öğrenci kapasitesine ulaşmış bir eğitim merkezi olacak. Kültür Merkezi ve İslami İlimler Fakültesi binaları tamamlandıktan sonra da, bu kampüsümüz, gerek akademisyen, gerek öğrenciler için akademik çalışmaların yapıldığı güzel bir mekan olacaktır. ”  dedi.

Kısa zamanda modern bir üniversite kampüsü kuran Prof. Dr. İrfan ASLAN’ a gösterdiği ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Van yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Kalkınma Bakanlığına bağlı Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında bölge üniversitelerinin işbirliği ile ortak çalışmalar yürüteceklerini ve  ikincisini gerçekleştirdikleri toplantıda, üst kurulu oluşturulmuş olan alt grupların çalışma alanlarını belirleyeceklerini kaydetti. 

Çalışma alanları belirlenen grupların ileri ki süreçte bir araya gelerek DAP Bölgesine bağlı bütün illerdeki sorunları detaylı bir şekilde çalıştıktan sonra üst kurula sunacağını kaydeden Prof. Dr. Battal, “Üst kurulda, gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra Bakanlık ve DAP Bölge Başkanı ile çalışmalarını sürdürecek. Bugün toplantı, ikinci toplantı olmasına karşın en önemli toplantılardan biri olacak. Toplantı akabinde alt çalışma grupları olan Strateji Planlama grubu, Tarım çalışma grubu, Sanayi çalışma grubu, Eğitim grubu, Turizm, sosyal ve kültür çalışma grupları aktif bir şekilde çalışmalarına devam edecek. Ayrıca teklifimiz olacak olan Enerji çalışma grubu var. Bundan sonra da teklif geldiğinde değişik gruplar oluşturulabilecek. Şimdilik bu çalışma grupları teşkil edildi. Her üniversiteden alanında yetkin öğretim üyeleri, bu çalışma gruplarının her birinde yer alacak. Umuyorum ki bu çalışma gruplarında bölgemizle ilgili çok önemli fikirler ortaya çıkacak. Bu fikirler doğrultusunda da üst kurul olarak kararlar almak suretiyle Bakanlık nezdinde bizatihi çalışarak uygulamaya koyacağız. Geçtiğimiz haftalarda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bu konuları görüştük. Kendileri DAP Üniversiteler Birliğini çok önemsediğini ve memnun kaldığını, çalışma gruplarından çıkacak sonuçlara bağlı olarak da yeni fonlar oluşturularak bölgenin kalkınmasına destek olacaklarını bize ifade etti” şeklinde konuştu. (Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir