• DOLAR 32.519
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2427.769
  • ...

BURSA - Türk-İran İş Forumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Bakanlar ve iki ülke işadamlarının katılımıyla TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye-İran İş Forumu’nda Bursa iş dünyasını temsilen ikili görüşmelerde bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, geçtiğimiz günlerde İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müsteşarı Ali Tousi ile Bursa ve İran arasındaki ticari işbirliği imkanlarını görüştüklerini vurguladı.

“2023 hedefine ikili ilişkileri ön planda tutarak ulaşabiliriz”

Türkiye ile İran’ın iki dost ülke olduğunu ifade eden Burkay, Bursa ve İran arasındaki dış ticaret hacminin artmasını arzu ettiklerini belirtti. Başkan Burkay, “Sadece iş ilişkimizi değil, aramızdaki kültür bağlarını sıcak tutmalı ve olumlu gelişmeleri takip etmeliyiz. Cumhuriyet’imizin 100. yılında 500 milyarlık bir ihracat hedefimiz var. Bursa olarak 2023 yılında 75 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz. Ülkeler arasında ikili ilişkileri ön planda tutarak hedefimize ulaşabiliriz. Son 1 yılı incelediğimizde ise İran, en fazla ihracat yaptığımız 10 ülke arasında yer almakta ve geçmiş dönem ile bugün arasında yüzde 20’ye yakın bir büyüme mevcut. TOBB ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türk–İran İş Forumu’ndan sonra da eminim ki bu büyüme, artarak devam edecektir” dedi. (Zeki Aras-İLKHA)