• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl'de peyzajlara binlerce çiçek ekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Belediyesi; Genç Caddesi, Kültür Caddesi, Eğitim Caddesi, İnönü Caddesi, Düzağaç kavşağı ve Bingöl-Elazığ Karayolu güzergâhında 22 bin adet çiçek ile 500 adet ağaç dikti.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen ağaç, çiçek ve bitki dikim çalışmaları şehrimizin muhtelif noktalarında devam ediyor. Şuana kadar çeşitli türlerden 22 bin adet çiçek dikimi gerçekleştirdik. Ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Başkan Barakazi; ekipler tarafından şehrin farklı noktalarına ekilen ataş dikeni, kartopu, berberis, leylak, gül ağacı, ateş dikeni, karanfil, Petunya,  kekik lavanta, inci çiçeği, altın çanağı, dağ muşmulası, horozibiği ve çeşitli türlerden yer örtüsü bitkilerinin şehrin görünümüne ayrı bir güzellik kattığını söyledi.

Barakazi; Çınar, ıhlamur ağacı, çınar yapraklı akça ağaç, atkestanesi, erguvan, iğde ve sedir ağaçlarından toplamda 500 adet ağacı şehrin muhtelif yerlerine diktiklerini söyledi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir