• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 17 Eylül Cumartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle; 

Doğuş Gazetesi; `Dernek, Çağrı TV İçin Mevlit Okuttu`
Batman`ın Beşiri ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Hizmet-Der Çağrı TV nin açılışı münasebetiyle mevlit programı düzenledi.
Mezopotamya Gazetesi; `Laf Atma Kavgası Kanlı Bitti`
İki grup arasında laf atma yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada iki kişi aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralandı.
`Batman Park 800 Kişiye İstihdam Sağlayacak`
40 Milyon TL ye mal olacak olan ve 2012 Mart ayında açılması beklenen Batman Park Alışveriş Merkezi bitmesi durumunda 800 işsiz vatandaşa istihdam sağlaması bekleniyor.
Pusula Gazetesi; `Okullar açıldı, veliler alış verişe koştu`
2011-2012 eğitim öğretim sezonu ilkokul birinci sınıf öğrencileri için hafta başı başlamıştı. Çocuklarını eksiksiz okula göndermek isteyen veliler soluğu alışverişte aldı.
Medya Gazetesi; `Gercüş Yurduna Kavuşuyor`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sabah saatlerinde havayoluyla geldiği Batman`dan memleketi Gercüş`te 600 kişilik öğrenci yurdunun temel atma töreninde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
`Sokak Yıldızları Hasankeyf`teydi`
Batman Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı 80 .Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğüne kayıtlı sokakta çalışan 63 çocuk ve öğretmenleri ile birlikte SODES kapsamında düzenlenen "Sokak Yıldızları" projesi çerçevesinde Hasankeyf İlçe Kaymakamı Cevat Uyanık`ın katılımları ve Hasankeyf Kaymakamlığının katkıları ve desteği ile Has bahçede piknik yaptılar.

Batman Postası; `Eğitim Bir Sen`den Uyarı`
2011-2012 Eğitim öğretim yılının başlamasına birkaç gün kala, eğitim ve öğretimle ilgili uyarılar da gelmeye başladı. Konuyla ilgili ilk uyarıyı ise Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şafi Özperk yaptı. Özperk, Milli Eğitim Bakanlığı`nın `kayıt parası yoktur` açıklamasına rağmen okulların kendi kaderleriyle baş başa bırakıldığını savunarak, bunun çelişki olduğunu söyledi.
Batman Gazetesi; `Özperk`ten Ürküten İddia!..`
2011-2012 Eğitim Öğretim yılı öncesi değerlendirmelerde bulunan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı M. Şafi Özperk, okul ve belediye halkevlerinde yapılan uyuşturucu ticaretine dikkat çekerek velilere uyarılarda bulundu.

Çağdaş Gazetesi; `Emekliler Derneğinde Konut Sözü`
Batman Emekliler Derneği Şubesini ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sözü verdi. TOKİ`nin emeklilerin konut ihtiyacını da karşılayacağını ifade eden Bakan Şimşek, Dernek ikinci Başkanı Seyfettin Ülgey`den üyelerinden bilgi aldı. Batman`daki emeklilerin bir çatı altında toplanmalarının sevindirici olduğunu belirten Bakan Şimşek, emeklilerin konut taleplerinin TOKİ tarafından da karşılanabileceğini bildirdi.
Veysi Rüzgâr -İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir