• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Ceylanpınar`da Hijyenik Koşullarda Pul Biberi Üretimine Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlurfa`nın Ceylanpınar ilçesinde kaymakamlığın hazırladığı proje kapsamında, hijyenik ortamda pul biberi üretiliyor. Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özerk Özcan, söz konusu projeyle, tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi, gıda güvenliğini sağlama ve istihdamı arttırmaya yönelik çalışmaların desteklenmesiyle, ilçede üretilen kırmızı biberin hijyenik bir ortamda kurutulması, işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanmasının amaçlandığını belirtti.

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen projenin "Cırcıp Bakım Onarım Şantiyesi"nde biber kurutma, işleme ve paketleme tesisi kurularak, faaliyete geçirildiğini aktaran Özcan, şunları kaydetti:

"Sahipliğini Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yaptığı projenin yine kuruluş amacı kar olmayan ve proje uygulama süresinde kurulacak olan `Biber Yetiştiricileri Birliği`ne yani kar amacı gütmeyen tarımsal amaçlı kooperatife belli şartlar dahilinde bu tesisin işletmesi verilecektir. Kurulan bu işletmede sözleşmeli üretim modeli uygulanmaktadır. Bu üretim modelinde yüz 100 üreticiyle sözleşme yapılarak sözleşme gereği; üreticilerin ürettikleri ürünler işletmede satın alınmakta ve işletmede değerlendirilmektedir. Böylece üreticilere pazar garantisi sağlanarak, çiftçi gelirlerinde artışlar meydana gelmiştir. Projeyle yöremize has `Ceylanpınar İsotu`nun elde ve fabrikasyonda işlenerek tüketiciye daha temiz ve daha ucuza pazarlanması hedeflenmiştir. "
Mustafa Kaynak-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir