• DOLAR 32.511
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2440.215
  • ...
Anne sütü ve çocuk hastalıkları konusunda bilgilendirildiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Uluslararası Çocuk Merkezi (UÇM) ve Batman İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Batman’da düzenlenen seminerde, doktorlar, aile hekimleri ve ebelere; Anne sütünün önemi, Süt çocuğu beslenmesi ve karşılaşılan sorunlar, Ateşli ve hasta çocuğa yaklaşma ile Çocuk ihmal ve istismarı konuları anlatıldı.

Yeni Kültür Merkezi konferans salonunda saat: 09.00’da düzenlenen eğitim seminerine Batman İl Sağlığı Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, Uluslararası Çocuk Merkezi Başkanı Prof. Dr. Tomris Türmen, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Saadet Arsan ve Prof. Dr. Betül Ulukol, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Ateş Kara ve çok sayıda doktor, aile hekimleri ile ebeler katıldı.

Seminer Batman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Acar, “Sağlık Bakanlığı bu programlardaki hedeflere ulaşmak için sağlık hizmetlerinin erişebilirliğini arttırmakta, hizmet kalitesini yükseltmekte ve diğer kamu kuruluşlarıyla işbirliği yapmaktadır.” dedi.

Uçm Başkanı Prof. Dr. Tomris Türmen yaptıkları çalışmalar hakkında ve seminerde işlenecek konuları katılımcılara söyledi. 

“Bin günden daha az sürede sütü kesmeyin”

Daha sonra kürsüye çıkan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, anne sütünün önemini anlattı. Yağcı, annelerin normal olarak çocuklarını dünyaya getirmelerinin çocuk için daha sağlıklı olduğunu ve çocuğa bin günden daha az bir sürede anne sütünün kesilmemesi gerektiğini söyledi.

“Çocuk, gergin ve kızgın yüzden hoşlanmaz, anneyi iter”

Yağcı, annenin süt verirken yüz ifadesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Anne gergin ise, anne endişeli ise, anne başka kokular kullanıyorsa, parfüm kullanıyorsa, anne gebeliğinde yemediği şeyleri yeniden yiyorsa, bütün bunlar ve yüz ifadesi sevilip sevilmediğini anlar çocuk. Gergin yüz, kızgın yüz bunlardan hiç hoşlanmaz veya anneyi iter. Doğumundaki koku, gebelikteki koku parfüm kullanılarak değiştirildiyse, anneyi iter. Anne yeni yiyecekler yiyip sütünün tadını değiştirdiyse, çocuk bunları istemez. Bu detaylar sütün devamının da çok değerli şeylerdir. Anne sütü çok iyi koruyor.” şeklinde konuştu.   

Ardından seminerde sahneye sırasıyla Süt çocuğu beslenmesi ve karşılaşılan sorunları anlatmak üzere Ankara Tıp Fakültesi Prof. Dr. Saadet Arsan, Ateşli ve hasta çocuğa yaklaşma kurallarını anlatmak için Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Ateş Kara ve Çocuk ihmal ve istismarını anlatmak için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Betül Ulukol çıktı.

Seminer, katılımcılara Katılım Belgesi dağıtımından sonra sona erdi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir