• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
Ailelerin Açlık Grevi Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR: Diyarbakır`da çocukları terör örgütünce kaçırılan ve seslerini duyurmak için oturma eylemi yapan ailelerin başlattığı 2 günlük açlık grevi sona erdi.

Söz konusu ailelerin başlattığı oturma eylemi Dağkapı Meydanı`nda devam ediyor. Ailelerin 2 günlük açlık grevi ise sona erdi.

Açlık grevine giren annelerden Zahide Bedir ile Bedia Ulutaş özel bir hastanede tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan annelerin vücutlarında su kaybı olduğu bildirildi.

Anneler eylemlerini kurdukları çadırda sürdürüyor.

KADEM üyeleri aileleri ziyaret etti

Ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla Dağkapı Meydanı`nda oturan anneleri, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz başkanlığında bir heyet ziyaret etti.

Dernek üyeleri, kadınlarla sohbet ederek, dertlerini dinledi. Yılmaz, "Burada çocukları için nöbet tutan ve açlık grevi yapan anneler bu zulmün karşısında sivil direnişleri ile barışın ve huzurun yanında olduklarını bir kez daha göstermişlerdir" dedi.

Yılmaz, kandırılarak dağa götürülen çocukların ve annelerinin sesinin tüm vicdanları yaraladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu topraklarda yaşayan tüm etnik kimliğe mensup insanlar bilmelidirler ki çocuklarımız ülkemizin ve barışın teminatıdır. Gençler ve çocuklar üzerinden çeşitli vesilelerle oynanan oyunlar artık son bulmalıdır. Bu sürecin en fazla mağdurları da yine kadınlar, anneler olmaktadır."

Uzun yıllardır süregelen bu sorunların demokrasinin araçları ile çözüleceğine inandıklarını kaydeden Yılmaz, bölge halkının sorunlarının çocukların dağa götürülmesiyle değil, milletin birlik ve beraberliğini pekiştirecek sosyal, siyasal ve ekonomik politikaların hayata geçirilmesiyle çözüme kavuşacak bir mesele olduğunu vurguladı.

Yılmaz, "Okullarında olması gereken çocukların, gençlerin şiddetle sindirilmesi ve tahakküm altına alınması bu ülkenin geleceğine vurulabilecek en büyük tehdittir" dedi. 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir