• DOLAR 32.522
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2500.019
  • ...
 Almanya`da Fırtınada 6 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya’da etkili olan fırtına ve yağmur hayatı olumsuz etkilerken, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kuzey Ren Vestfalya`da olumsuz hava şartları sebebiyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Eyalette uçaklar bir süre kalkmadı, tren seferleri durdu. Ağaçların devrilmesinden dolayı birçok yol ulaşıma kapandı.

Düsseldorf kentinde yağmurdan kaçmak isteyenlerin sığındığı bahçe evine ağaç devrildi. Olayda üç kişi hayatını kaybetti, ikisi ağır, üç kişi yaralandı. Krefelde ve Köln şehirlerinde bisiklet süren iki kişinin üzerine ağaç düştü. İki bisikletçi yaşamını yitirdi. Essen kentinde de hava şartları nedeniyle bir kişinin öldüğü belirtildi.

Eyalette otoyollar da devrilen ağaçlar sebebiyle kapandı. Dortmund yakınlarındaki A43 otoyolunun Wuppertal istikametine doğru, A42 otoyolunun Herne ve A2 otoyolunun Recklinghausen kavşaklarının geçici bir süre ulaşıma kapandığı duyuruldu.

Yağmurdan dolayı birçok evi ve metro istasyonunu su bastı. İtfaiye ekiplerinin gece boyunca evlere düşen yıldırımların yol açtığı yangınları söndürmek ve devrilen ağaçları kaldırmak için çalıştığı ifade edildi.

Meteoroloji yetkilileri, 35 derecenin üzerine çıkarak yer yer rekor sıcaklıkların görüldüğü Almanya’da güneyden gelen sıcak hava kütlesi ve kuzeyden gelen soğuk havanın karşılaşmasının Kuzey Ren Vestfalya`da olumsuz hava şartlarına yol açtığını söyledi.

Alman Meteoroloji Kurumu, bugün de Almanya’nın özellikle Brandenburg, Bayern, Hessen ve Saksonya Anhalt bölgelerinde kötü hava şartlarının devam edebileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir