• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Köyler hizmet alamamaktan şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hak ettikleri hiçbir hizmeti alamadıklarını belirten Çınar'a bağlı Belitaş (Xırbésitıl) köyü sakinleri, yetkililerden sorunlarına çözüm bekliyorlar.

Yeni büyükşehir yasası ile köyler hizmet götürme işi belediyelere verildi. Büyükşehir yasasından önce hak ettikleri hizmeti alamadıklarını ifade eden köylüler, yeni yasanın yürürlüğe girmesinden sonra da hizmet alamadıklarını belirtiler.

Xırbésitıl köyü sakinleri hakları olan hizmeti almayı bekliyorlar. Köyde alt yapı olmamasından dolayı kirli suların köy içerisinden açık olarak akması hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Köy sakinlerinden İbrahim Gizli köy içerisinde akan kirli sulardan büyük rahatsızlık duyduklarını belirterek, “Köyümüzde alt yapı olmadığından dolayı kirli sular köy içerisinden akıyor. Köy içerisinden akan bu kirli sular kötü kokuya, hastalıklara davetiye çıkarıyor. Özellikle küçük çocuklar bu kötü durumdan olumsuz etkileniyorlar." dedi.

Köy sakinlerinin hak ettikleri hizmetlerden mahsur bırakıldıklarını belirten Gizli, yetkililerden köyde yaşayan vatandaşların sorunlarını görmelerini talep etti.

Xırbésitıl köyü sakinlerinden İbrahim Halil Eken, köyde yaşayan vatandaşların zor şartlarda hayat mücadelesi verdiklerini ifade ederek, “Köylü milleti hizmet alma noktasında sürekli mahrum kalıyor. Hak ettiğimiz hiçbir hizmeti alamıyoruz. Köyümüzde alt ve üst yapı sorunu var. Alt yapı olmadığından dolayı kirli sular orta yerde akıyor. Bu durum da birçok olumsuzluğa sebep olabiliyor. Köyde yaşayan vatandaşların da imkânları olmadığından dolayı, zor şartlarda hayat mücadelesi vermek zorunda kalıyorlar." diye konuştu.

Xırbésitıl köyü sakinleri yetkilileri harekete geçmeye çağırarak, her vatandaş gibi hak ettikleri hizmeti almayı talep ettiler. (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir