• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
10'uncu temizlik kampanyası  gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Bu yıl içerisindeki onuncu temizlik kampanyasını Yenimahalle Sempaş İlköğretim Okulu ile birlikte gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu kampanyayı yıl boyunca devam ettirecek.

Sempaş İlköğretim Okul yönetimi ve öğrencilerden tam destek

Çöp poşetlerini ellerine alarak çöp toplayan öğrencilere, mahalle sakinleri de destek verdi. Mahallede yaşayan vatandaşların evlerine giderek sözlü uyarılarda bulunan okul yöneticileri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları, çöpleri çöp bidonlarına atmaları konusunda uyarıda bulundu.

Dünya çevre günü nedeniyle öğrencilerde temiz bir çevre bilinci oluşturmak için böyle bir kampanya yaptıklarını belirten  Sempaş İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Pınaroğlu, “Büyükşehir belediyesinden destek istedik. Onlar da desteklerini bizden esirgemediler. Bu vesileyle hem öğrencilerimizin öz güveni gelişecek, hem de çevre bilinci gelişmiş olacak. Belediyenin bize sağladığı destekten dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

“Çevre duyarlılığı yaratmak için kampanyalar yapıyoruz”

Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval ise temizlik konusuna duyarlı okul yönetimlerinin kendilerinden istedikleri destekleri geri çevirmediklerini ve her türlü katkıyı yaptıklarını aktararak, “İlk kampanyamızı Tuşba İlköğretim okulunda başlattık. Bu temizlik çalışması Sempaş İlköğretim Okulu’nun isteği doğrultusunda gerçekleştirildi. Bunun için kendilerine teşekkür ederiz. Yapılan temizlik kampanyalarıyla insanların çevre duyarlılığını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Kampanyalarımız bundan sonra da devam edecektir.” şeklide konuştu.

Öğrencilerden duyarlılık çağrısı

Sempaş İlköğretim Okulu öğrencisi Meryem Ünal, “Okulumuzun bahçesinde ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarının yapılmasını istiyoruz. Mahallelerimize çöp kutuları koymalarını istiyoruz.” dedi.

Helin Şeker isimli öğrenci ise, “Okulumuz ve mahallemize çöp kovaları koymalarını ve okulumuzun duvarını yapmalarını istiyoruz." derken, öğrencilerden Adem Yayla da, “Temiz bir Van için kimse çöplerini yere atmasın. Belediye başkanımızdan çöp kovaları istiyoruz. Çöplerimizi yere atmayalım, dikkatli olalım, herkes çöplerini çöp kovasına atsın.” çağrısında bulundu.

Okul çevresinde bulunan cadde ve sokaklarda yapılan temizlik kampanyasında, onlarca poşet çöp toplanarak, çöp istasyonunda imha edildi.  (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir