• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
Batman'da hafriyat temizliği yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Batman İl Özel İdaresi ile birlikte kent genelinde başlattığı hafriyat toplama ve temizleme çalışmalarını sürdüren Batman Belediyesi, atıkları depolama sahasına taşırken, temizlenen bölgelere de uyarıcı levhalar asıyor.

Bugüne kadar sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik, hafriyat toplama çalışmalarını Valilik İl Özel İdaresi ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiklerini belirterek,  “Bu çalışmayı 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında başlattık. Kısa süre önce kentin en çok ihtiyaç duyduğu hafriyat döküm sahasının belediyemiz tarafından hizmete açılmasıyla birlikte, atıkların buraya taşınmasına başlamıştık. Kent il özel idaresi ile yaptığımız ortak çalışmalar, çok olumlu sonuçlar verdi. Şu ana kadar hafriyat toplama çalışmalarını, 10 kamyon ve 3 kepçe ile yaptık, yapmaya devam ediyoruz. İnşaat atıkları ve buralarda biriken hafriyatlar toplanıp, Belediyenin Tilmiz köyü yakınlarındaki Hafriyat Döküm sahasına taşındı. Toplanan yerlere tekrar dökülmemesi konusunda uyarıcı levhalar bıraktık.” dedi.

Şehrin genelinde hafriyat dökmenin yasak olduğunu belirten Tekik, dökenlerin tespiti halinde, ağır para cezaları verileceğini ve dökenleri görenlerin Belediyenin 153 hattına bilgi vermeleri halinde, zabıta ekiplerince gerekli müdahalenin yapılacağı ve bu kirleticilere gerekli cezaların verileceğini belirtti.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir