• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Kaçak seyahat acentelarına izin yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve  TURSAB GAP Bölge Yürütme Kurulu tarafından 05.06.2014 Perşembe günü İlimiz Balıklıgöl bölgesinde faaliyet gösteren seyahat acentelerinde denetlemeler yapıldı.

Vitrinlerinde 'seyahat acentesi' veya 'seyahat organizasyonu' ibareleri kullanıldığı tespit edilen işyerlerine söz konusu ibarelerin 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanununa aykırı olduğu ve kaldırılması yönünde uyarılar yapıldı.

Yapılan denetimler sonucunda 2 ayrı işletme hakkında yasal işlem başlatmak suretiyle 2 tutanak tutuldu ve idari para cezası  uygulandı.

Şanlıurfa Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü Denetleme Komisyonu tarafından rutin denetimlerin devam edileceği belirtilerek, kokartsız turist rehberliği ve kaçak seyahat acentesi faaliyetinde bulunan firmalar için gerek denetimlerin yapılacağı, söz konusu firmaların biran önce  Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TURSAB Başkanlığına başvurularını yaparak işletme belgesi almaları gerektiği vurgulandı. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir