• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Üniversite ve sanayici işbirliğine hibe desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, San-Tez ve Teknogirişim Sermaye Desteği Programlarının üniversite ve sanayici ile buluşması için çeşitli çalışmalar başlattı.

Şanlıurfa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Harran Üniversitesinde; "Fikir Sizden 100 Bin TL Destek Bizden" sloganıyla adını duyuran Teknogirişim Sermayesi Destek Programını, üniversite öğrencilerine tanıtmak amacıyla, programı tanıtıcı panolar sergilendi.

Mezun olan veya bir yıl içerisinde mezun olabilecek tüm öğrencilerin faydalanabileceği  destek programına; öğrencilerin, yoğun ilgi gösterildiği belirtildi.

Üniversite öğrencilerinin iş fikirlerini hayata geçirebilmeleri için önemli bir basamak

Şanlıurfa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran "Yüksek eğitimli ve nitelikli gençlerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerinin desteklenmesi, izlenmesi, sonuçlandırılması ve sonuçların değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen bu destek programı, ilimizdeki üniversite öğrencilerinin iş fikirlerini hayata geçirebilmeleri için önemli bir basamaktır. Öğrencilerin bu faaliyet ile ilgi ve isteklerini, teknolojik çalışmalara yönlendirmelerini ve önümüzdeki yıl içerisindeki Şanlıurfa'da yapılacak destek programlarına yapılan proje başvurusu sayılarını artırmasını bekliyorum." dedi.

Teknogirişim Sermayesi Destek Programı çerçevesinde 100 bin TL hibe verilecek

Teknogirişim Sermayesi Destek Programı çerçevesinde girişimciye verilecek desteğin  bakanlık ile sözleşme imzalanmasının ardından bir defaya mahsus olmak üzere teminat alınmaksızın hibe olarak bütçe imkanları doğrultusunda en fazla 100 bin TL destek verileceği açıklandı.

Üniversite-sanayi işbirliğini hedefleyen San-Tez programı başvurusu 1 Haziran 'da

Ayrıca Sanayi Tezleri Destek Programı kapsamında, sanayicilerin ilgi ve isteklerini uyandırmak amacıyla Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına (ŞUTSO) da programı tanıtıcı panolar sergilendi.

San-Tez programı başvurusunun 1 Haziran 2014 tarihinde başlayacağını belirten Duran " Üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılması, ülkemize katma değer yaratacak ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacak yeni ürün ve üretim yöntemlerinin geliştirilmesi gibi amaçları içinde barındıran bu programın, sanayiciler ile buluşmayı hedeflenmektedir. Başvurular yıl içerisinde sürekli olarak alınacak olup, proje yürütücüsü akademisyen tarafından on-line olarak Ar-Ge web portalı üzerinden yapılacaktır. İlimizdeki sanayicilerin programa gereken ilgiyi göstereceklerini umut ederim" diye konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir