• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Buğday tarlasında çıkan yangın korkuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe ovasında sık sık çıkan ani yangınlar çiftçilerin korkulu rüyası haline geldi. Kızıltepe'nin Çamlıdere mahallesine bağlı Göztepe mezrasında buğday tarlasında çıkan yangın korku saatlerinin yaşanmasına sebep oldu. Yangının çıktığını duyan köy sakinleri ve çevre köylerdeki çiftçiler, traktörleriyle yangın alanına akın etti. Yaklaşık 45 traktörle itfaiyeyi beklemeden yangın çıkan alanı kontrol altına alan çiftçiler, itfaiye gelene kadar yangını söndürdü.

Her sene mahsul zamanında yangın çıktığını belirten çiftçilerden Cevher Bozan, “Yanan buğday tarlası amcamındır. Yaklaşık 35 hektar yandı. Her sene bölgemizde mahsul zamanında tellerin gevşek olmasından dolayı rüzgârda teller birbirine çarpıyor. Çakan kıvılcımlar mahsullere düşüp yangına sebep olur. Böylece bir sene bin bir zahmetle yetiştirilen mahsuller bir anda küle dönüyor. Çiftçiler arasında bir dayanışma var. Bir mahsulde yangın çıktığında hepsi birden yardıma koşuyor. Bugün de böyle oldu. Eğer çevredeki çiftçiler yardıma gelmeyip erkenden tedbir alınmasaydı Allah korusun önü alınmayacak bir yangın meydana gelecekti. Hem köydeki çiftçiler hem de komşu köylerdeki çiftçiler Allah kendilerinden razı olsun teyakkuza geçtiler. İlçe merkezinden itfaiye gelene kadar yaklaşık 45 çiftçi traktörleriyle yangının büyümesini önlemek için etrafını sürerek yangın söndürüldü.” ifadelerini kullandı.

DEDAŞ’ın bir an önce gevşek olan elektrik tellerini gerdirmesi gerektiğini söyleyen Bozan, “Genelde yangın gevşek tellerden çıkıyor. Rüzgâr estiğinde teller birbirine çarpıyor çıkan kıvılcımlar yangına sebebiyet veriyor. DEDAŞ'tan isteğimiz başka yangınlar çıkmadan gevşek olan telleri gerdirmeleridir." dedi.

Yangın yerine gelen jandarma olay inceleme ekibi olay yerinde incelemelerde bulundu.

Öte yandan çiftçiler, çıkabilecek yangınlara karşı tarlaların başında nöbet tutmaya başladı.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir