• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Menderes Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Menderes Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) arasında 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere 21 aylık toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza törenine Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu,  BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı, BEM-BİR-SEN İzmir Şube Başkanı Ali Kalkan ve yönetim kurulu üyeleri ile belediye birim müdürleri katılım gösterdi.

İmza kapsamında müdür ve birim başında sorumlu memurlara tanınan haklar, diğer memurlar içinde geçerli olacak. Yüzde 22 oranında yapılan artış kapsamında ekonomik yardım, sosyal paket, bayram yardımı ve ikramiyeler, eğitim yardımı ve yakacak yardımı ile toplamda aylık 1640 TL olan sosyal denge iyileştirmesi 1975 TL’ye yükseldi. 63 memuru kapsayan sözleşme ile en düşük memur maaşı 3840 TL’den 4196 TL’ye çıkarken, en yüksek maaş ise 5360 TL olarak belirlendi. Sözleşmeyle birlikte büyükşehir dahil tüm ilçeler arasında en yüksek ücret Menderes Belediyesi’nde verilmiş oldu. Ayrıca zabıta memurlarına fazla mesai ücretleri brüt 200 TL iken büyükşehir sınırları dahilinde uygulanması gereken üst tavan olan brüt 508 TL’ye yükseltildi.

“Adaletsizlik ortadan kalktı”

İmza töreninde konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Menderes Belediyesi’nin içerisinde ve dışarısında yaşanan adaletsizlikleri tek tek gideriyoruz. Seçim kampanyasında adaletli olacağımızı söylemiştik. Memur arkadaşlarımızın ücret dağılımında adaletsizlik vardı. Bu adaletsizliğin ortadan kalkması için gayret gösterdik.  Bu sorunu çözmek bize nasip oldu. Partimizin ismi gibi adaletli bir çalışma ortamını sağlamış olduk.” dedi. 

İmza töreni öncesi memurlarla da bir araya gelen başkan Soylu, “Memur arkadaşlar ve işçi arkadaşların ücret dağılımında bir dengesizlik vardı. Biz bir aile isek kimseyi kimseden ayırmamamız lazım. Bu sebeple adaletsizliğin ortadan kalkması gerekiyordu. Bu kapsamda sendikamız ile yaptığımız sözleşmede önemli bir artış var. İşçi kardeşlerimiz ile memur kardeşlerimiz arasındaki ücret dengesizliğini böylece ortadan kaldırıyoruz.” dedi. (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir