• DOLAR 32.58
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2410.915
  • ...
Rehber-Der`den Gençlik Gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Kur’an Nesli Platformu tarafından 1-8 Haziran tarihleri arasından kutlanan Dünya Müslüman Gençlik Haftası kapsamında, Eğitim Rehberlik Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (Rehber Der) dernek binasında bir seminer verildi. Etkinlikte Araştırmacı-Yazar ve Rehber TV Programcısı Özkan Yaman, İslami tebliğde gençliğin rolüne vurgu yaptı.

İbrahim Halil Kas’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik Ekrem Kaplan’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Kur’an Tilavetinin ardından Hicret İlahi grubu ilahi ve ezgiler seslendirerek programa renk kattı.

İlahi Grubunun ardından Rehber Tiyatro ekibinin hazırladığı piyesler ve bilgi yarışması düzenlendi.

Konferansa katılan Araştırmacı-Yazar ve Rehber TV Programcısı Özkan Yaman, günün anlam ve önemine binaen bir seminer verdi.

Genç davetçinin önemi ve değeri hakkında konuşan Yaman asrısaadet gençliğinden örnekler vererek,  günümüz gençlerinin her birinin birer davetçi olduklarını hatırlattı.

Yaman; Kur’an-ı Kerim’in Hz. İbrahim gibi putları kıran bir genç modeli ortaya çıkardığına dikkat çekerek, “Yusuf a.s gibi iffetli ve kötülükler karşısında rabbinden korkup, ‘Ben rabbimden korkarım’ diyen günah işlemekten sakınan bir genç modelini çıkarır. Bizler bu genç modelleri örnek alarak rabbimizin istediği gibi bir genç olabiliriz. Her birimiz Musab gibi birer davetçi olmalı ve genç olarak her birimiz birer davetçi temsilcisiyiz. Genç olarak her birimiz ümmeti kendine dert edinen ve ümmet için neler yapabilirim. İnsanları rabbime nasıl yönlendirebilirim endişesiyle davet yolunda genç davetçiler olmalıyız. Bir genç Müslüman ruhunu daima Allah c.c sevgisi ile beslemelidir. Bir Müslüman genç ruhunu ruhun gıdası olan namaz ve Kur’an ile beslemelidir.” dedi 

Özkan insan hayatında temsillerin çok önemli olduğunu belirterek, “Temsiller ile anlatılan ve anlatılanlar kişinin hayatında çok önemlidir. Bir arkadaşımıza bir şeyler anlatırken mutlaka temsil vermeliyiz. Temsil ile anlatılanlar daha kalıcıdır. Çünkü temsil ile anlattıklarımız unutulmayan bir metodudur. Müslüman genç davetçi karşısındaki muhatabını iyi tanımalıdır. Muhatabını eğer iyi tanırsa muhatabını daha iyi anlar. Yani hastasını tanımayan ve teşhis edemeyen doktor hastasını iyileştiremez.  Müslüman genç davetçi muhatabını tanıdıkça davet alanı genişler. Genç davetçi uyanık olmalı ve yürüdüğü yolda hiçbir zaman usanmamalıdır. Çünkü genç demek davetçi demektir. Davetçi genç demektir. Bu görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Bize verilen görevi önce görev olarak anlamalı ve en iyi şekilde yerine getirmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

Genç davetçinin ihlâsla çalıştığına vurgu yapan Yaman,  “Eğer görevimizi ihlâs ile yerine getirdiğimizde inanın neticeye mutlaka ulaşırız. Önemli olan görevimizi yerine getirmektir. Bizler görevimizi yerine getirmekten sorumluyuz. Biz görevimizi yerine getirelim netice Allah’a aittir. Bizler neticeden sorumlu değiliz. Kulluk görevimizden yani Allah’a kul olmaktan sorumluyuz. Bizler görevimizi yerine getirdiğimiz takdirde emin olun Allah hiçbir emeği zayi etmediği gibi karşılığını yani ecrini mutlaka verir. Genç davetçi yeryüzünde Allah’ın dinini temsil eden bir davetçidir.  Bundan dolayı genç olduğumuzu ve Allah dinini temsil eden bir davetçi olduğumuzu unutmadan bu yolda azimli bir şekilde O’nun dinini en iyi şekilde temsil etmeliyiz.” İfadelerini kaydetti.

Program bilgi, tiyatro, ilahi, futbol, şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerin verilmesinin ardından yapılan dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir