• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
Batman'da petrol sahasına ikinci saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hasankeyf'te bulunan bir petrol kampına ikinci defa saldırı yapıldı. Henüz kim oldukları öğrenilemeyen bir grup ile askerler arasında kısa süreli çatışma çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Batman-Hasankeyf ilçesi Palamut köyü sınırları içerisinde faaliyet gösteren NV. Turkse Perenco Petrol Arama Şirketi’ne ait kamp bölgesine dün akşam saat 21.30 sıralarında bir grup gizlice girdi. Kamp bölgesinde bulunan yaklaşık 12 özel güvenlik görevlisini bir araya toplayarak ardından cep telefonlarını aldı.

Kısa süre sonra durumu fark eden bazı özel güvenlik elamanları kendileri ile birlikte nöbet tutan askerlere haber verdi. Daha sonra askerler ile grup arasında kısa süreli bir çatışma çıktı. Çatışmanın ardından saldırganlar olay yerinden hızla uzaklaştı. Çıkan çatışmada ise ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenildi.

Askerlerin saldırı sonrası helikopterle saldırgan kişileri aradığı öğrenildi. Saldırganların henüz bir izine rastlanamadı.

Olay ile ilgili olarak resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmadı. Olayın aydınlığa kavuşmasının ardından açıklamanın yapılacağı belirtildi.

03 Haziran Salı günü gece saatlerinde aynı petrol kampına saldırı yapılmıştı. Saldırı da bir özel güvenlikçi ağır yaralanmıştı.

Olayla ilgili ise bir açıklamanın yapılması bekleniyor.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir