• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Binlerce Tavuk Telef Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BOLU: Dörtdivan İlçesinde dün öğleden başlayan sağanak sonucu sel meydana geldi.

Yağbaşlar, Dülger, Çalköy ve Camaller köylerinde bazı evleri ve kümesleri su bastı, tarım arazileri sular altında kaldı. Kümeslerde bulunan binlerce tavuk telef oldu.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, il genelinde etkili olan yağışın Mengen, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerinde sele neden olduğunu söyledi.

Sel zararlarının tespiti için ekiplerin bölgelerde çalışma yaptığını belirten Zahteroğulları, "Ekiplerimiz bölgelere hareket ederek, ilk etapta dere yataklarında taşkınlara neden olan bölgelerde çalışmaya başladı. Bir başka ekibimiz ise selin zararlarını tespit ediyor ve vatandaşların zorda kalmaması için gerekli olan çalışmaları yapıyor. Sel nedeniyle mağdur olan ve evlerinde konaklayamayan vatandaşlarımız için de ilçe merkezlerinde konaklama ihtiyaçları sağlanıyor" diye konuştu.

Zahteroğulları, selin eğitim-öğretime de engel olduğunu ifade ederek, "Sel nedeniyle riskli olan köylerden taşımalı olarak okula giden öğrenciler için okulları bir gün tatil ettik. Çocuklarımızın hayatını tehlikeye atmamak için böyle bir karar aldık" dedi.

Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu ise tarım arazilerinde ve bazı tavuk kümeslerinde ciddi bir hasar olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir