• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Müstehcen Reklama Tepki Yağıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’nin her yerinden ahlak yoksunluğunun yol açtığı olaylarla ilgili haberler gazetelerin üçüncü sayfalarını süslüyor. Ankara`nın yerel gazetesi Habervaktim`in haberine göre Toplumsal cinnete yol açan ahlak yoksunluğunun artmasına karşı önlem almak yerine ahlaksızlığı artıran çalışmaların devam etmesi ise dikkat çekiyor. Bunun son örneği ise Ankara’da yaşandı.

MÜBAREK ÜÇ AYLARA SAYGISIZLIK

Ahlaki çöküşü hızlandıran bu tür reklamlar ebeveynlerin de tepkisine neden oldu. Çocukların ve gençlerin zihinlerinin kirlendiğini dile getiren aileler, halkının yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede bu tür reklamların sokaklarda yer almasını ahlaki olmadığının altını çizdi. Mübarek üç ayların içerisinde bulunulduğunu hatırlatan aileler, yetkililerden Ramazan öncesinde bu çirkinliğe bir an önce son vermelerini istedi.

ŞİRKET AHLAKA DEĞİL PARAYA BAKIYOR

Bir dönem siyasetçiler tarafından da tartışılan reklam panolarının uzun süreli kiralanması nedeniyle bu tür reklamlara Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin müdahale edilemediği öne sürüldü. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin denetiminde olan reklam panoları özel şirketlere kiralanarak buradan gelir elde ediliyor. Uzun süreli kiralanan reklam panolarına parayı veren reklam verirken, panoları işleten şirket ise uygunsuz içerikli reklamlara dikkat etmiyor. Özel şirketlerin kullanımına bırakılan reklam panolarında manevi değerlere aykırı mayolu bayanların yer alması birçok kesim tarafından eleştiriliyor.

REZALETİ BİR AN ÖNCE KALDIRIN

Sokaklarda yer alan mayolu mankenlerin fotoğraflarını gören Ankaralı vatandaşlar bu duruma isyan ediyor. Bu duruma tepki gösteren bir vatandaş, “Toplumsal yozlaşmanın giderek arttığı ülkemizde Ankara Büyükşehir Belediyesi bu duruma çanak tutuyor. Yaşanan sıkıntılara rağmen insanlar bundan ders çıkarmıyor. Bu rezalet bir an önce Ankara sokaklarından kaldırılmalı.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir