• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
675 Öğrenciye bisiklet ödülü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – ‘Mutlu Çocuk Umutlu Kent’ çocuk şenliği projesi kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda başarılı olan 675 öğrenci daha bisikletlerine kavuştu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mutlu Çocuk Umutlu Kent’ çocuk şenliği projesi kapsamında başarılı olan öğrencilere bisikletleri törenle verildi.

Bursa’nın tüm ilçelerinden öğrencilerin katıldığı projenin ödül töreni, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) fuaye alanında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, projeye katılan ve dereceye giren öğrencilere plaketlerini ve bisikletlerini verdi.

 İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici’nin de katıldığı programda, bisikletlerine kavuşan 675 öğrenci, başarının haklı gururunu aileleriyle paylaştı.

“Gençlerimiz gözbebeğimizdir”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediyespor Kulübü bünyesinde 6 bin 500 sporcu bulunduğunu ve bu rakamı 100 bine çıkarmayı istediklerini söyledi. Daha önce öğrencilere dağıtılan bisikletler ve 10 bin civarındaki satranç takımıyla, Bursa’da son birkaç ayda yaklaşık 19 bin öğrencinin spora teşvik edildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa olarak bize, her konuda önderlik yakışır. Bursa sporda da öncü. Bundan sonra da sporda başarılarımızı artırıp olimpiyatlara daha çok sporcu yetiştirmeyi ve bu sporcularımızın da İstiklal Marşı’mızı tüm dünyaya duyurmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Ödüller sahiplerini buldu

Projeye destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici de Başkan Altepe’ye, geleceğe verdiği önemden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve Bilici, proje kapsamında ‘Kentlilik ve Çevre Bilinci’, ‘Hayvan Hakları’, ‘Çocuk Hakları’, ‘Güvenli Sosyal Medya ve İnternet Kullanımı’ ile ‘Çocuk Beden ve Ruh Sağlığı’ temalarında resim, drama, tiyatro, beste, şiir, müzik, öykü ve makale kategorilerinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere plaketlerini ve bisikletlerini verdi.

Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinin yanı sıra Büyükorhan, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhangazi, Orhaneli, Büyükorhan ve İnegöl gibi Bursa’nın tüm ilçelerinden yarışmalara katılan öğrenciler, törene katılarak bisikletlerine kavuştu.  (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir