• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Patlayan Tüp Değil Bomba
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Bu gün sabah saatlerinde Lice’nin Kıralan köyünde bir evde meydana gelen patlamada 1 kişi ölürken, 3’ü ağır toplamda 20 kişi kişinin yaralandığı belirtildi.

Olay, sabah saatlerinde bir evde piknik tüpünün patlaması sonucu yaşandığı belirtilmiş ve PKK / BDP’lilerce patlamanın asıl sebebi gizlenmeye çalışılmıştı.

Olayın görgü tanıklarının İlke Haber Ajansına verdiği bilgi sonrası yaşananların piknik tüpü kaynaklı değil de, 5 PKK’li tarafından köyde bir evde yapılmaya çalışılan bir EYP (El yapımı Patlayıcı) den kaynaklandığı ortaya çıktı.

Çiviler 3 aşamalı patlama olabilecek bir düzenekle bomba haline çevrildi

Olayın görgü tanığı, PKK’den köye gelen kişilerin bir evde, daha önce alınmış 100 kilograma yakın çiviyi 3 aşamalı patlama olabilecek bir düzenekle bomba haline çevirirken patlamanın yaşandığını söyledi.

PKK’liler bomba yaparken esrar çekiyorlardı

PKK’lilerin bomba yaparken esrar çektiklerini de söyleyen görgü tanığı,  ilk patlamada evde bulunan 5 kişiden birinin öldüğünü, diğerlerinin ise ağır yaralandığını sözlerine ekledi.

Köylüler yaralananları kurtarmaya çalışırken ikinci düzenek patladı

Evde yaşanan patlama sonrası köylülerin yaralananları kurtarmaya çalıştığı bir esnada ikinci düzeneğinde patladığını belirten görgü tanığı, “İşte asıl facia o zaman yaşandı. O patlamada birçok kişi yaralandı. Gördüğüm kadarıyla 20’e yakın yaralı vardı. Ancak bazıları hafif idiler. Ayakta ya da Lice Devlet Hastanesinde tedavi edildiler. Bazılarını da PKK gelerek dağa götürdü ve orada tedavi etmeye çalışıyorlar. Geri kalan yaralılardan, ağır olan 3 kişide Diyarbakır Dicle Üniversitesi hastanesine götürüldü.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde tedavi altına alınan 3 kişinin durumlarının ağır olduğu ve vücutlarında ağır bir tahribatın olduğu belirtilirken, hastanenin önünde kalabalık bir grubun bekleyişleri halen devam ediyor.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir