• DOLAR 32.584
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2428.92
  • ...
Erdoğan'dan sert bayrak açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine Diyarbakır'da düzenlenen Lice protestosunda 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na ait kışlada bayrağın indirilmesiyle ilgili sert açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanının konuyla ilgili olarak teftiş başlattığını belirten Başbakan Erdoğan, “Oradaki ilgili komutan da teftişin içerisinde. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk kutsalımız olan bayrağı alma maharetini gösteriyorsa bunun bir karşılığı olacaktır.

Bedeli neyse, bunun bedelini de onu oraya gönderenler, kendisi onlar da ödeyecektir. Çocuktur diye bayrağımıza saldırmasına sessiz kalmamız mümkün değil. Direğe tırmanıp bayrağımızı indirme cüretinde bulunuyor. Orada görevli asker ve komutan da teftişten sonra bedelini ödeyecektir.” dedi.

Bu olaylar çözüm sürecini ortadan kaldırmaya yönelik atılan adımlar olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Çözüm sürecine yönelik bu provokasyonlara karşı milletçe dik durmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir