• DOLAR 32.547
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2425.108
  • ...
İzmit Cezaevi Taşınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, yaklaşık 5 yıldan beri uğraş verdikleri Serdar mahallesinde bulunan cezaevinin taşınmasıyla ilgili süreçte sona gelindiğini söyledi.

Başkan Doğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada cezaevinin 3-4 ay içinde taşınmasının planlandığını belirterek, “Cezaevinin boşaltılması için 5 yıldan beri büyük mücadele veriyorduk.

Cumhuriyet Başsavcımızla yaptığımız son görüşmede cezaevinin boşaltma işinin 3-4 ay içinde gerçekleşebileceği kaydedildi.

Nihayet amacımıza ulaşıyoruz. Cezaevi bu bölgemizin gelişmesine olumsuz etki yapıyordu ve ayrıca şehrin içinde cezaevi görüntüsü şehircilik açısından da uygun değildi.

İnşallah cezaevi boşaltılınca buraya İzmit Lisesi, Gazi Lisesi ve Kız Meslek Lisesi’nin yer alacağı içerisinde hem okullar hem spor salonları ve kültürel alanlarıyla dört dörtlük bir eğitim kampüsü yapılacak.

Böylece buradan bir mesaj daha vermiş olacağız. Cezaevi yerine okul yapmak mesajı çok anlam ifade ediyor. Keşke hiç cezaevi kavramı olmasa onun yerine bol bol okul yapsak” dedi.

Doğan, Gazi ve İzmit Lisesi’nin bulunduğu alan ile ilgili olarak da, “İzmit’in kent kütüphanesine ihtiyacı var.

Sanat Sokağı ile birlikte okulların da yer alacağı bölgeyi kent kütüphanesine dönüştürmek istiyoruz. Bu konunun da takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir