• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Engelliler "Gören Göz" ile yürüyecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının birlikte yürüttüğü  "Gören Göz" projesi kapsamında görme engellilerin gitmek istedikleri yere güvenli ve hızlı şekilde ulaşmalarını sağlayan cihaz dağıtıldı.

Proje kapsamında Mardin'de toplam 522 görme engelliye cihazların dağıtımı yapılacak.

Navigasyon ve sesli komut özelliği sayesinde görme engellilerin hayatını kolaylaştırılacak ve "Gören Göz" adı verilen cihaz, Mardin Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören ile engellilere verildi.

Törende konuşan Mardin Vali Yardımcısı Ali Ekrem Tuna, engellilerin hayatlarını sürdürürken karşılaştıkları engelleri aşmada herkesin hem yasal hem de ahlaki bir sorumluk taşıması gerektiğini söyledi. Tuna, “Bütün kurumlar engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderme konusunda büyük bir duyarlık göstermekte. Bunun bir örneğini de bugün birlikte yaşıyoruz. Kardeşlerimizin belki bulundukları çevrede gitmek zorunda oldukları noktalara en hızlı en doğru şekilde gitmelerini sağlayabilecek bir cihaz teslim edeceğiz.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Peltek ise "Gören Göz projesinin 19 ilde 5 bin kişiye ulaşmış olan bir proje olduğunu belirterek, “Bu cihaz görme engelli vatandaşlarımıza hem göz hem de kulak olacaktır. Bu cihazları yüzde 70 ve üzeri görme engelli an vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde bizler başvurarak sahip olacaklardır.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir