• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
`Süreci Sabote Edenler Hesap Veremeyecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Memur-Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, son zamanlarda yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Barış Süreci’ni sabote edenlerin halka hesap veremeyeceğini ifade eden Aydın, “Bölgemizde huzur ve barışın tesisi milletimiz tarafından büyük bir kabul ve takdirle karşılanmaktadır. Halkımızın barış ve huzura olan özlem ve desteği tüm kamuoyu araştırmaları sonuçlarında açıkça görülmektedir.

Bu sürecin başlatılmasında, geliştirilmesinde ve ilerletilmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Beklentimiz sürecin derinleştirip yaygınlaştırılarak ve yasal zemini tahkim edilerek devam etmesidir. Ancak sürecin nazikliği, kırılganlığı ve karmaşıklığını istismar ederek kendi kirli ve küçük dünyalarını tatmin etmek isteyen odakların da boş durmadığı ortadadır.” dedi.

Son günlerde meydana gelen ve haklı olarak kamuoyunu tedirgin eden bazı olaylar karşısında herkesin duyarlı ve sorumlu davranması gerektiğini vurgulayan Aydın, “Daha ortaokul ve lise çağlarındaki öğrencilerin dağa kaçırılması, iş makineleri ve sivil araçların yakılması ve yolların kesilerek seyahat özgürlüğünün kısıtlanması asla kabul edilemez.

Barış ve huzur, tetikteki parmaklarla, sıkılı yumruklarla ve öfkeli demeçlerle değil; ikna, empati ve güvene dayalı yöntemlerle ancak sağlanabilir. Bin bir umut, dua, gözyaşı, emek ve bedelle başlatılıp sürdürülen huzur ortamının sabote edilmesi herkese yeni ağır bedeller ödetecektir. Bizim yeniden kaybedilecek tek bir insanımız, incitilecek tek bir canımız olamaz.

Herkesi bu yüzyılın en hayırlı sürecine katkıda bulunmaya ve tüm tarafları sükûnet, sağduyu ve barışa daha çok yatırım yapmaya ve barış, huzur ve güveni zedeleyecek her türlü söz ve eylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir