• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Şırnak'ta kaplıcalar turizme kazandırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Güçlükonak ilçesinde halkın çeşitli sağlık sorunları için gittiği kaplıcaların turizme kazandırılacağı belirtiliyor. Termik kaplıcanın şifa ve sağlık merkezli olması için harekete geçen Güçlükonak İlçe Kaymakamı Halit Benek, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığına başvuracaklarını ifade etti.

Kaplıcalarda incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Benek, termal kaplıcalara çevre illerin yanı sıra Irak’tan da gelenlerin olduğunu belirtti. Benek, “Güçlükonak’taki kaplıcalarımız çok eski bir kaplıca olma özelliğini taşımaktadır. Kükürt oranı ve sıcaklığı çok yüksek derecede olan bir kaplıcadır. Bu yüzden şifa ve sağlık açısından önemli bir sağlık merkezi olmaya aday bir yerdir. Bununla ilgili çok güzel düşüncelerimiz var. Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunup burayı bir sağlık merkezi tesisi haline getirmek gibi bir düşüncemiz var. Çünkü özel idarenin sahip olduğu bu kaynağın bu şekilde marka değerini taşıttırıp, Türkiye geneline tanıtımını yapmak istiyoruz.” dedi.

Sosyal donatılarla bölgeyi yaşanır hale getirmek istediklerini söyleyen Kaymakam Benek, “Havuzları hem bayan hem erkek olarak ikiye bölüp bu şekilde daha modern havuzlar haline getirmek istiyoruz. Sosyal donatı olarak etrafını yaşanır hale getirmek gibi bir düşüncemiz var. Burası gerçekten önemli bir sağlık merkezi görevini yapmaktadır. Irak’tan ve çevre illerden çok sayıda turistimizi ilçemizde misafir ediyoruz. Buraları daha kullanışlı ve kullanıma uygun hale getirmek için bu söylediğimiz projeleri hayata geçirirsek, inşallah burası Güçlükonak adına kazanılmış bir turizm cenneti olacaktır. şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir