• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Hani İrşad-Der`den gençlik şöleni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Hani İrşad-Der tarafından, İlçedeki gençleri yoğun katılıdığı gençlik şöleni düzenlendi.

Şölen, daha önce elemeleri yapılan  futbol turnuvasının  final maçı ile başladı. Final maçından sonra Grup Mizgin İlahi Grubu sanatçıları,  seslendirdikleri coşkulu ilahilerle, şölene katılan gençlerle birlikte  halay çekildi. Vakit namazları hep birlikte cemaatle  kılndı.

Gençlik şöleninde bir konuşma yapan Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil, gençlerin içtimai hayatın en kıymetli hazineleri olduğunu belrterek, “Bu hazineler ancak Allah‘ın (c.c) razı olacağı bir şekilde işlenip, değerlendirilse bir kıymete sahip olabilir. Bu hazinenin farkında olan batıl düzenlerin tamamının ilk hedefi, gençler olmuştur. Gençlerin meşru daireler içerisinde hareket etmelerini engellemek amacıyla her türlü ahlaksızlığın gençliğin önüne serildi. Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin ‘Helâl dairesi geniştir, keyfe kâfi gelir. Harama girmeye hiç lüzum yoktur’ sözü gereğince, bu İslami gençlik,  helal dairesinin keyfe kâfi geldiğinin bilincindedir. Bizler de, İslam gençliğinin helal daireler içerisinde hem fiziki, hem de ruhi ihtiyaçlarını gidermek amacıyla bu etkinlikleri düzenliyoruz. Aynı zamanda bundan  amacımız, Müslüman gençliğin helal dairesi içerisinde her türlü ihtiyacını karşılayabileceğini, toplumun tüm kesimlerine, bu örnek etkinliklerle göstermektir. İslam’ın, gençliğin hayatını kısıtladığını iddia edenlerin bu asılsız iddialarını bertaraf edip, dernek olarak Peygamber Sevdalısı gençlerimizi helal dairesi içerisinde hem bilgilendirip, hem de eğlendirmek için çeşitli müsabakalar düzenleyeceğiz.” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Hani İrşad-Der Etkinlikler Komisyonu Başkanı Nihat Çam ise, “İslam ümmeti için  en büyük güç, ahlaklı, imanlı ve iyi yetişmiş bir gençliktir. Bu nedenle Hani İrşad-der  olarak ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ ilkesini temel düstur edindik.Gençlik bir milletin geleceğidir, yarınımızdan emin olabilmek ve geleceğe umutla bakabilmek için, en büyük yatırım, gençliğe yapılmalıdır.Maalesef yapılan araştırmalar, gençliğimizin içine sürüklendiği sosyal buhranı, acı bir tablo olarak ortaya koymaktadır. Örneğin 2002 yılında 15 olan alkol ve uyuşturucuya başlama yaşı, bugün 12 yaşa kadar düşmüştür. Tarihimizde ilk kez boşanma oranı, evlilik oranından daha fazla olmuştur. Bu vahim tablo ‘Önce ahlak ve maneviyat’ diyen camiamızın  haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında sorumluluk sahibi tüm yöneticilere de seslenen Çam, “Sorumluluk sahibi tüm yöneticilere çağrıda bulunuyoruz. Başta uyuşturucu olmak üzere, gençlerimizin sorunlarına çözüm üretecek projelerimizi ortaya koyalım. Ne yazık ki bu manevi boşluktan yararlanmaya, nemalanmaya çalışan art niyetli kesimler var. Piknik bahanesi ile dağa çıkarılan çocukları, bağrı yanık annelerin feryatları içimizi dağlarken, bizler eli bağlı bir şekilde oturamayız. Bu  ülkenin evlatları, Peygamberini gerçek manada tanıyamamakta,  kitabı olan Kuranı bilmemektedir. Artık Kur’an nesli bir toplumun varlığı için yeni projeler üretmemiz gerekir.  Bu hem tarihimize karşı bir sorumluluk, hem de omuzlarımıza yüklenmiş bir vebaldir. Gereksiz polemikleri, içi boş tartışmaları bırakalım. Gençlerimizi ideolojik kamplaşmalara değil, birlik ve beraberliğe teşvik edecek adımlar atalım.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen turnuva finalinde  şampiyon olan Kerbelaspor’un her bir futbolcusuna, ödül  olarak çeyrek altın verilirken ikinci olan Gürbüz Gençlik Spor’a ikincilik ödülü olarak 50’şer TL alışveriş çeki dağıtıldı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir