• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Her şeyi ahireti kazanmak için kullanacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Tarsus Çağrı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Çağrı- Der) tarafından düzenlenen “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” paneline gençler yoğun ilgi gösterildi. Programda yapılan konuşmalar ve söylene ilahi ve ezgiler ile gençler unutulmaz bir gece yaşadı.

Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezinde saat 21.00’de Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Grup İhya’nın söylediği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Söylenen İlahi ve Ezgilerden sonra programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Mehmet Yavuz, Allah’ın insanlara verdikleriyle ahret yurdunun aranması gerektiğini  belirtti.

Amaçlarının, Allah’ın vermiş olduğu zamanı, malı, aklı, ve gerekirse de canlarını ahiret yurdunu elde etmek için kullanacaklarını vurgulayan Yavuz, “Allah’ın sana verdikleriyle ahret yurdunu arayacaksın.  Bu dünya bir imtihan dünyasıdır.  Rabbimiz bizleri buraya O’na kulluk edelim diye göndermiş. Ölümü ve hayatı bunun için yaratmış. Allah bize ne vermiş. Allah Hadid suresinde bunu açıklıyor aslında. ‘Sizi kendisinde halife kıldığımız, harcamaya yetkili kıldığımız şeyleri kullanın’ diyor Allah’u Teala. Nedir bunlar, zamandır, malıdır, canıdır, akıl ve zekadır, yetenek ve donanımlarıdır. Bunları istediğin şekilde kullanabilirsin.  Amma Allah’u Teala diyor ki; ‘Ben bütün bunları hepsini sana ahret yurdunu elde etmen, imtihanı kazanman için sana vermişim.’  Tamamen tercih meselesi. Allah tabir-i caizse senin tercihine saygı duyuyor. Ta ki dünya hayatı bitene kadar yani ölüme kadar tüm bunları istediğin şekilde kullanabilirsin. Ama ölümden sonra bunun hesabını senden soracaktır.  İşte her birimizin hedefi budur. Allah’ın bize vermiş olduğu zaman, malı, aklı, yeteneklerimizi icap ederse de canı ahret yurdunu elde etmek kullanacağız. İşte amacımız budur.” İfadelerini kullandı.

Programda yapılan konuşmaların ardından, tekrar sahne alan Grup İhya söylediği ilahi ve marşları programa katılanları coştururken, program yapılan dua ile sona erdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir