• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
Engelli ikiz kızlar kendi imkânlarıyla okuma- yazma öğrendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Yayladere ilçesinde ikamet eden engelli ikiz kız kardeşler, okula gitmeden kendi imkânlarıyla okuma yazmayı öğrendi. Okumalarını geliştirmek için yetkililere seslenen kardeşler, tablet bilgisayar istiyor.

Yayladere ilçesinde 1985 yılında engelli olarak doğan Leyla ile Necla isimli ikiz kardeşler, anneleri Aytaç Birol’un desteğiyle okuma yazmayı öğrendi. Her gün eve günlük gazete alan baba Ali Birol da kızlarının okuma- yazmasına destek verdi. Şu an 29 yaşında olan ikiz kardeşler, günlük yaşamlarını evde okuma yazmalarını geliştirmeye çalışarak geçiriyor.

 “Engelli kızlarımızın bu hallerinden dolayı Allah’a şikâyet etmiyoruz”

Kızlarının eğitimleri konusunda yetkililerden yardım beklediklerini ifade eden Ali Birol, “Yıllardır, engelli ikiz kızlarımıza bakıyoruz. Ne olursa olsun bu hallerinden dolayı Allah’a şikâyet etmiyoruz. Tam tersine her daim şükür ediyoruz.  Bu halleri bizim için bir imtihandır. Elimizden ne geliyorsa onlar için yapmaya hazırız.”dedi.

“Kızlarım çok zekidirler ama Yayladere’de özürlülere yönelik eğitim imkânı yok”

Yaylıdere ilçesinde engelliler için eğitim imkanı olmadığını belirten Birol, “Kızlarım çok zekidirler ama Yayladere’de engellilere yönelik eğitim imkânı yok. Annelerinin desteği ile okuma yazmayı söken kızlarıma birer adet tablet alınması durumunda çok memnun oluruz. Böylece kendilerini daha da geliştirebilirler.” diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir