• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
Taşeron işçiler yaşanan sorunlara 'dur' dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da karayollarında çalışan Yol-İş Sendikasına bağlı bir grup işçi, mahkeme kararıyla alınan kararların uygulanmadığını belirterek  Karayolları 9. Şefliğin önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını işçiler adına Ömer Faruk Karaçalı okudu.

Karayollarında “taşeron işçisi” olarak gösterildikleri halde kanun karşısında bir çok haktan mahrum olduklarını belirten karaçalı, işyerlerimizden uygulanan toplu iş sözleşmesinden dahi yararlanamadıklarını söyledi.

Çalışma şekilleriyle ilgili açtıkları dava sonucunda mahkemenin kendilerini karayolları işçisi olduğuna  karar verdiğini, bu kararın Yargıtay 9. Hukuk dairesi tarafından da onaylandığını belirten Karaçalı, buna rağmen yargının almış olduğu kararların uygulanmadığını ileri sürdü.

Açılan birçok davanın karayolları işçilerinin lehine sonuçlandığını hatırlatan Karaçalı, Şanlıurfalı tüm vekillere seslenerek; kanun yapan meclisin çıkardığı kanuna uymasını talep ettiklerini söyledi.

Karaçalı, "Yargı kararlarına uyulana kadar şubemiz faaliyet gösterdiği Diyarbakır, Batman, Siirt, Cizre, Siverek, Şanlıurfa ve Mardin yerlerde; Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü  ve şube şeflerinde toplanarak sesimizi duyurmaya çalışacağız. Gerekirse önümüzdeki günlerde çoluk çocuğumuzla buraya geleceğiz." diye konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir