• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
Ç.Ü'ne güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Yenilenebilir enerji kaynaklarına ne kadar kolay ulaşılabileceğine dikkat çekmek amacıyla özel ısı yalıtım şirketleri tarafından geliştirilen, güneş enerjisiyle çalışan cep telefonu şarj istasyonları Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin hizmetine sunuldu.

Solar Şarj İstasyonunun açılışı, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr. Kerem Özgünen, Fiili Boya Adana Bölge Müdürü Tekin Bulut ve Fiili Boya Pazar Geliştirme Uzmanı Eren Şanlı'nın katılımıyla gerçekleşti.

Cep telefonu ve USB ile şarj olan tüm elektronik aletleri güneş enerjisi ile ücretsiz şarj etmeye imkân sağlayan "Solar Şarj İstasyonları"  güneş enerjisini günlük hayatımıza ne kadar kolay adapte edilebileceğimize dikkat çekiyor.

Daha önce Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir ve Iğdır gibi büyük şehirlerin işlek caddelerine konumlandırılan şarj istasyonları, aynı anda birden fazla telefonun ve USB bağlantılı elektrikli eşyaların şarj olmasını sağlıyor.

İstasyonlar, güneşli zamanlarda üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi ile gece ve güneşsiz günlerde de hizmete devam edecek. Ayrıca, deprem gibi doğal afetlerdeki genel elektrik kesintilerinde de, hizmet vererek cep telefonlarının işlemesine imkân tanıyacak. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir