• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
`İhtiyarlık Gelmeden Gençliğimizin Kıymetini Bilelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kur’an Nesli Platformu, “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” olarak ilan edilen etkinlikler kapsamında erkek âlim ve talebelere yönelik “Kur’an İkliminde Gençlerle Buluşma” temalı program düzenledi. Program yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Yeni İl Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşen programa, Siyer Araştırmacısı M. Bahattin Temel konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca programa alim ve talebelerin yanı sıra STK temsilcileri ile birlikte vatandaşlar da yoğun bir ilgi gösterdi.

Molla Ramazan Biçer’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını platforma bağlı Sevgi-Der Yönetim Kurulu Üyesi M. Emin Uras yaptı. Uras, “Bizler Kur’an nesli olarak, misyonumuz gereği yeni kuşakları ve genç neslimizi Kur’an-ın nuruyla, Kur’an-ın şeref ve izzetiyle, Kur’an-ın edep ve adabıyla buluşturma yolunda koşmaya, konuşmaya, yorulmaya say ve gayret göstermeye devam etmektir. Omuzlarımıza aldığımız Kur’an davasının birer hizmetçisi olarak, ona layık olmak, sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirmek için hep birlikte tüm gayretlerimizi ortaya koyacağız.” dedi. 

Açılış konuşmasının ardından sahneye gelen Özlem Ajans sanatçıları, ilahi ve ezgiler seslendirdi.

 “İhtiyarlık gelmeden gençliğimizin kıymetini bilelim”

Programda konuşan Siyer Araştırmacısı M. Bahattin Temel gençlere seslenerek, “Hakikaten konu gençler olunca, gençlerle ilgili bir konu olunca aklıma ilk sorumluluk gelir. Çünkü bizim gençlerimiz sorumluluğunu bilen, ciddi ve hakikaten istikbale namzet gençler olduğuna inanıyoruz. Hakikaten gençlik adım adım geriliyor ve yavaş yavaş ihtiyarlık bize yaklaşıyor. İşte o an gelmeden önce, o dönem gelmeden önce hakikaten şuan içinde bulunmuş olduğumuz konumun kıymetini bilmemiz, değerlendirmemiz ve bunu bir kıymet, bir değer olarak kavramamız lazım. Siz değerli kardeşlerime ilk hatırlatacağım husus; sorumluluğumuzun bilincinde olacağız. Şuan atmış olduğunuz adımlar ve atacağınız adımlar çok önemlidir.” diye konuştu.

“Gençliğimiz bizi bırakıp gidiyorken, düşünelim?”

Gençlere tavsiyelerde bulunan Temel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Nitekim Peygamberimiz (sav) hadis-i şerifinde mealen, Allah’ın en sevdiği insanların başında yaşlılar gibi kendine çekidüzen veren, kendini yaşlılar gibi olgunlaştıran ve yaşlılar gibi amel eden gençlerin olduğunu beyan ediyor. Şuanda imkânlar elimizdeyken ve bizim bu gençliğimiz yavaş yavaş bizi bırakıp gidiyorken düşünelim. Kendimizin farkına varalım. Bizim ne tür sorumluluklarımız vardır? Ben neyi yapmalıyım? Hangi şeyler beni bekliyor? Deyip onun şuurunda olmak suretiyle kendimizi sorgulayalım. Buna göre hazırlık içerisinde olalım. Daha ümmetin ağır yükleri sırtınıza binmeden, omuzunuzu incitmeden ve belinizi bükmeden lütfen kendinizi toparlayın, kendinize gelin. Başta ilminizi tamamlayın. Eksik bir şey bırakmayın. Şuanda ezberleyeceğiniz ayetler ve hadisler sizin malınız olacaktır. Sizin göğsünüzde, sizin zihninizde taze ve canlı kalacak. Ama bir müddet sonra siz bunu yapmak isteseniz de yapamayacaksınız. Geçmişte nite toplulukların helak sebeplerini anlayalım, bunu kavrayalım ve Allah’ın ismini yücelttiği zatları, toplulukları iyi kavrayalım.”

Program yapılan tiyatro ve ilahilerin ardından son buldu. (M.Fatih Akgül/Veysi Rüzgar-İLKHA)

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir