• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
İran Cumhurbaşkanı Ruhani Ankara`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Cumhurbaşkanı olduktan sonra batı dünyasının da aralarında bulunduğu birçok ülke ile yumuşak ilişkiler kuran ve Amerika ile ilişkilerde somut adımlar atılmasını sağlayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani resmi ziyaret için Türkiye’ye geldi.

Özel uçakla geldiği Ankara Esenboğa Havalimanı`nda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani için Çankaya Köşkü`nde resmi tören düzenlendi.

İki ülke milli marşlarının okunmasının ardından iki cumhurbaşkanı ikili ve heyetler arası görüşmeler yapmak üzere Köşk`e geçti.

Ruhani, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`la da bir araya gelecek.

Tahran`da havaalanından ayrılmadan önce basın toplantısı düzenleyen Ruhani, komşularla ilişkileri güçlendirmenin, hükümetinin en önemli politikaları arasında yer aldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan`ın Tahran ziyaretinde ilişkilerin geliştirilmesi için önemli konuların ele alındığını ve önemli işbirliği anlaşmalarının imzalandığını ifade eden Ruhani, Türkiye ziyaretinde bu konuların devamını ele almayı ve bir neticeye varmayı hedeflediklerini belirtti.

Ziyarette başta enerji olmak üzere ulaştırma, gümrük, turizm, kültür, güvenlik ve siyasi alanlarda önemli anlaşmaların imzalanacağını dile getiren Ruhani, temasları sırasında özellikle petrol, doğalgaz ve elektrik alanlarındaki işbirliği konularının ele alınacağını söyledi.

Ruhani`nin ziyareti, 1996 yılında dönemin cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani`den bu yana cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olma özelliği taşıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir