• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Ustaosmanoğlu`nun Tartışılan Seyahati İptal!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan istişareler sonrasında ziyaretin kendisine anlatıldığı gibi olmadığını gören Mahmut Efendi`nin, sağlık sorunlarını da göz önünde bulundurarak Çeçenistan programınıiptal ettiği belirtildi. Hocaefendi`nin Anadolu`daki talebeleri ve sevenleri öncekigün İstanbul`a gelerek ziyaretin iptali için toplantı yapmıştı.

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi`nin Çeçenistan`a götürülerek Rus yanlısı Cumhurbaşkanı Kadirov`la görüştürülmeyeçalışılması İsmailağa Cemaati`nde büyük tepkiye neden olmuştu.

Oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu ile dostlarının devreye girerek ziyaretin sakıncalarına dikkat çektiği, Hocaefendi`nin de görüşmeyi iptal ettiği öğrenildi. Ziyareti organize eden Muhammet Keskin ile Şefik Kocaman büyük tepki görmüştü.

OĞLU VE DOSTLARI ETKİLİ OLDU

Hocaefendi`ye yakın çevreler Çeçenistan ziyaretinin iptali ile ilgili şu görüşleri paylaştılar:

ZİYARET SAKINCALI

`Hocaefendinin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu babasına ziyaretin ne kadar sakıncalı olacağını anlattı. Ziyaretin Türkiye`ye ve Türkiye`deki Müslümanlara zarar vereceğine dikkat çekti. Hocaefendi de sakıncalı olduğu kanaatine vararak ziyareti iptal etti.`

KESKİN VE EKİNCİ ORGANİZE ETMİŞTİ

Rus yanlısı Devlet Başkanı Ramazan Kadirov`a ziyareti Mustafa Ekinci, Muhammet Keskin ve Şefik Kocaman`ın organize ettiği ve bu iş için para aldıkları iddia edilmişti. B.D. Hoca, `Keskin ve Ekinci, Hocaefendi`yi görmek isteyenlere bile engel çıkarıyor` dedi.

B.D. şunları söyledi: Bir gün cami imamları olarak bir araya geldik. Hocaefendi`yi görmek ve hayır duasını almak için Beykoz`daki evine gittik. Ancak yanında bulunan malum ekip Hocaefendi`yi bize camdan gösterdiler.

CEMAAT ZARAR GÖRÜRDÜ

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi`nin Çeçenistan`a gitmekten vazgeçmesini olumlu olarak değerlendiren B.D. `Ziyaret iptal edilmemiş olsaydı cemaat zarar görürdü` dedi.

ÇEÇENLER BEYKOZ`A KOŞTU

Türkiye`de yaşayan Çeçenler, Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi`nin Çeçenistan ziyaretini iptal etmesi için Beykoz Çavuşbaşı`ndaki evi önünde toplandı. 50 kişilik grup Hocaefendi ile görüşmek istediğini iletti. Fakat Muhammet Keskin`in grubu içeri almadığı öğrenildi.

NAMAZ İZNİ İSTEDİLER

Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu grup, Hocaefendi ile görüşemeyince içeride namaz kılmak için izin istedi. Ancak evin güvenliği sağlayan kişiler `Namaz kılınacak yer yok` diyerek grubu geri çevirdi. Çeçenler Hocaefendi ile görüşemeden Çavuşbaşı`ndan ayrılmak zorunda kaldı. Grupta yer alan Çeçenlerin akdedesi Hacı Alvi isimli Çeçen, yıllar önceÇeçenistan`dan Türkiye`ye geldiğini belirterek, `Mahmut Efendi`ye gerçekleri anlatmaya geldik fakat bizi içeri almıyorlar` dedi.

DANIŞMANLAR YANLIŞ BİLGİ VERMİŞ

Hacı Alvi şunları söyledi: `Mahmut Efendi`nin yanındaki danışmanlar onu yanlış yönlendirdi. Kadirov`un onu çağırmasındaki amaç çok yanlış.Din alimi olarak Çeçenlerin gönlünde önemli bir yere sahip olan Hocaefendi`ye Çeçenistan`a gitmemesi için ricada bulunmak istedik.` Hacı Alvi, Kadirov`un Çeçenlerle ilgili ölüm emrini veren kişi olduğuna dikkat çekti.

Kadirov`u iyi tanırız

Beykoza gelen Çeçen mücahitlerden Has Muhammed şunları söyledi: `Mahmut Efendi`ye Kadirov`u yanlış anlatmışlar. Onun nasıl biri olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Bütün Kafkasya`daki mücahitler adına geldik. Bizimle görüştürülmediği için çok üzüldük.`

YENİ ŞAFAK

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir