• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Hasankeyf artık gece de gezilebilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hasankeyf Kaymakamlığı, Hasankeyf’te turizmin canlanması için kolları sıvadı. Hayata geçirilen ışıklandırma projesi sayesinde Hasankeyf’in tarihi güzellikleri ortaya çıkarak Hasankeyf’i gündüz gezemeyen misafirler artık gece gezebilecek.

Hasankeyf’i ışıklandırma ile ilgili yapmak istedikleri projeyi hayata geçirmek üzere olduklarını belirten Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, “Bizim bu projemiz Hasankeyf’i ışıklandırma projemizdir. Maalesef uzun bir zamandır Hasankeyf’e geldiğimiz zaman yeterince Hasankeyf’i göremiyorduk. Çünkü yeterli bir ışıklandırma yapılmamış Hasankeyf’te. Biz de proje hazırladık ve bir önceki valimiz Yılmaz Arslan da destek oldu ve ödeneğimiz gönderildi. Şuanda proje hazırladık ve bir iki hafta içerisinde proje kuruldan çıkmış olacak. Yaklaşık bir ay içerisinde projemizi tamamlamış olacağız.” dedi.

“Hasankeyf artık çok daha güzel değerlendirilmiş olacak”
Proje sayesinde Hasankeyf’in tarihi değerlerinin aydınlatılacağını söyleyen Ayca, “Hasankeyf Köprüsü ayakları, Hasankeyf Kalesi ve sülüeti, cami minareleri, Zeynel Bey Türbesi ve diğer yerler tamamıyla ışıklandırılmış olacak. Bundan sonra Hasankeyf’e gelenler burada güzel bir Hasankeyf manzarası izleyecekler. Bir de Hasankeyf’in alanları akşamları dahi artık aktif bir şekilde kullanılmış olacak. Bu ışıklandırma turizme de etkisi olacaktır. Hasankeyf’in akşam sülüetini görmek için de fotoğraf çektireceğiz. Yoldan geçen insanlarda akşamları burada oturup güzel bir Hasankeyf manzarası seyredecekler. Yakında burada birkaç peyzaj çalışmamızda olacak. Bunları bitirdiğimiz zaman buralar çok daha güzel bir şekilde kullanılmış olacak.” diye konuştu.

“Proje Hasankeyf’teki turizme de bir hareketlilik getirecek”
Işıklandırma sayesinde Hasankeyf’in tarihi güzelliklerinin tekrar canlanacağını vurgulayan Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, “Geçmişte 5-6 yıl önce Hasankeyf’in birçok tarihi dokusunun bulunduğu bölgelere ışıklandırma projesi yapılmıştı. Bu proje gerçekten tarihi dokuyu çok daha güzel bir görüntüye bürümüştü. Özellikle yaz aylarında bölgenin çok sıcak olması sebebiyle insanlar gündüz gezemiyordu. Gece o mükemmel ışıklandırma ile birlikte gece gezisi yapılabiliyordu. Gerçekten Dicle suyunun nazlı akışıyla birlikte Hasankeyf’in tarihi kültürel ve dokusu doğasıyla birleştiği zaman çok güzel oluyor. Bu tarihi güzellikler gece ışıklandırılmasıyla çok güzel bir projeye dönüşmüştü. Geçmişte maalesef bu proje elektrik akımı verilmediği için iptal oldu. Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız sayesinde bu proje tekrar canlandırılacak. Öyle umuyorum ki proje bittiğinde Hasankeyf’e gelen insan sayısını artıracak ve gece yürüyüşleri ve gezileri de olacak. Bu proje Hasankeyf’teki turizme de bir hareketlilik getirecektir.” ifadelerini kullandı.

“Işıklandırmanın yapılması sevindiricidir”
Hasankeyf’e yapılacak ışıklandırmanın sevindirici olduğunu söyleyen Hasan Dursun, “Hasankeyf’in ışıklandırılması gelen misafirler açısından ve bu güzel değerlerin tanınması açısından çok faydalı olacağına inanıyoruz. Bu tarihi güzellikler ışıklandırılırsa gündüz buralara gelemeyen insanlar geceleri gelip bu tarihi yerleri gezerler. Bu ışıklandırılmanın yapılması çok sevindirici bir olaydır.” dedi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir