• DOLAR 32.568
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2432.026
  • ...
Meclis Araştırma Komisyonu Soma`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA -Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Soma`daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu, kazanın meydana geldiği Soma`da ziyaretlerine başladı.

Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası başta olmak üzere, maden kazalarının araştırılarak bu sektörde alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyonun ilk durağı Soma mezarlığı oldu.

Komisyon başkanı ve AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve beraberindeki üyeler, hayatını kaybeden işçilerin kabirlerini ziyaret etti. İşçilerden bir kısmının defnedildiği bölümde dua eden heyet üyeleri şehit polis ve askerlerin mezarlarını da ziyaret etti.

Heyet daha sonra Soma Kaymakamlığı`na gelerek kaymakam Mehmet Bahattin Atçı`dan brifing aldı.

Komisyon başkanı Alaboyun, yaptığı açıklamada, 17 komisyon üyesiyle 2 gün boyunca Soma`da incelemelerde bulunacaklarını, Meclis yerine Soma`da toplanmayı tercih ettiklerini söyledi. İlk olarak şehitliği ziyaret ettiklerini kaydeden Alaboyun, daha sonra da aileleri ziyaret edeceklerini belirtti.

Ali Rıza Alaboyun Adana`da öğrencilerin hazırladığı ve Adana Milletvekili Fatoş Gürkan tarafından getirilen "Son namaz" adlı kitabı kaymakam Atçı`ya hediye etti.

Kaymakam Atçı ise, maden sektöründe iş güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirterek, madencilikte çevre ve altyapı sorunları için özel pay ayrılması gerektiğini ifade etti. İş güvenliği eğitiminin ciddi şekilde ele alınması gerektiğini bildiren Atçı, "Yerel idareler bu konuda edilgen durumdayız. yerel otoritelerin de katkısı olabilir. Bu konunun sağlam bir yapıya kavuşturulması gerekir" diye konuştu.

Atçı, işçilerin sömürülmemesi için daha basit bir sistem kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Komisyon üyeleri brifingin ardından maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin yakınlarını ziyaret edecek.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir