• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Pakistan`da Kanlı Gün: 45 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetkililerden alınan bilgiye göre, ülkenin İran sınırındaki Taftan bölgesinde iki ayrı intihar saldırısı düzenlendi. İran`dan Pakistan`a giriş yapan Şii yolcuları taşıyan 10 otobüs, bir otelin önünde park halindeyken iki intihar saldırısı gerçekleştirildi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Yaralılar bölgedeki hastaneye sevk edilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Güvenlik güçleri, bölgede önlem alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ocak ayında yine Taftan`da 44 yolcuyu taşıyan bir otobüse yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 20 kişi yaşamını yitirmişti.

Havaalanı`na saldırı

Başkenti Karaçi`deki Cinnah Uluslararası Havalimanı`na düzenlenen silahlı saldırıda ve ardından güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda ise 13`ü güvenlik görevlisi, 10`u saldırgan 23 kişi yaşamını yitirdi, 18 kişi yaralandı.

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, 5 saatten fazla süren silahlı çatışma sonucu havalimanındaki tüm saldırganların etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonun sona erdiği ve saldırıda herhangi bir uçağın zarar görmediği de ifade edildi.

Operasyon sırasında içeride mahsur kalan tüm yolcuların yara almadan tahliye edildiği belirtildi. Tüm uçuşların ertelendiği ve havadaki uçakların diğer havalimanlarına yönlendirildiği kaydedildi.

Bu arada, Pakistan Genelkurmay Başkanı General Raheel Şerif`in, başarıyla tamamlanan operasyondan dolayı güvenlik ekiplerini tebrik ettiği, hayatını kaybeden güvenlik görevlilerinin ailelerine ise başsağlığı dilediği öğrenildi.

Havalimanının kontrolü öğlen saatlerine kadar, arama operasyonu tamamlandıktan sonra sivillere teslim edileceği belirtilirken, ülkenin diğer şehirlerindeki havalimanlarında da güvenlik seviyesinin üst düzeye çıkarıldığı bildirildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ancak saldırının arkasında, yakın zamanda gerçekleştirilen hava operasyonlarında 120 militanı öldürülen ve bu nedenle hükümeti tehdit eden Taliban olduğu tahmin ediliyor.

Dün gece saat 23.00 sularında 10 saldırgan ağır silahlarla havalimanına saldırmış, güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle silahlı çatışma çıkmıştı.

THY uçağı geri döndü

THY`nin İstanbul-Karaçi seferini yapan uçağı, Pakistan`da silahlı saldırı yapılan havalimanında uçuşların askıya alınması nedeniyle kalkıştan bir süre sonra geri döndü.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı`ndan saat 21.00`de kalkan "TK708" sefer sayılı uçak, Karaçi`deki Cinnah Uluslararası Havalimanı`na düzenlenen silahlı saldırı sonrası uçuşların askıya alınması nedeniyle, Sivas civarındayken dönüş yaptı.

Uçak, Atatürk Havalimanı`na sorunsuz şekilde indi. Yolculardan talepte bulunanlar, otellere yerleştirildi.

Öte yandan, Karaçi`den İstanbul`a saat 05.40`ta yapılması planlanan seferin de iptal edildiği belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir