• DOLAR 32.536
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2493.399
  • ...
THY uçağı saldırı nedeniyle geri döndü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan`ın Sind eyaletinin başkenti Karaçi`deki Cinnah Uluslararası Havalimanı`na düzenlenen silahlı saldırıda ve ardından güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda 13`ü güvenlik görevlisi, 10`u saldırgan 23 kişi yaşamını yitirdi, 18 kişi yaralandı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİLER

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, 5 saatten fazla süren silahlı çatışma sonucu havalimanındaki tüm saldırganların etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonun sona erdiği ve saldırıda herhangi bir uçağın zarar görmediği de ifade edildi.

Operasyon sırasında içeride mahsur kalan tüm yolcuların yara almadan tahliye edildiği belirtildi. Tüm uçuşların ertelendiği ve havadaki uçakların diğer havalimanlarına yönlendirildiği kaydedildi.

Bu arada, Pakistan Genelkurmay Başkanı General Raheel Şerif`in, başarıyla tamamlanan operasyondan dolayı güvenlik ekiplerini tebrik ettiği, hayatını kaybeden güvenlik görevlilerinin ailelerine ise başsağlığı dilediği öğrenildi.

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Havalimanının kontrolü öğlen saatlerine kadar, arama operasyonu tamamlandıktan sonra sivillere teslim edileceği belirtilirken, ülkenin diğer şehirlerindeki havalimanlarında da güvenlik seviyesinin üst düzeye çıkarıldığı bildirildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ancak saldırının arkasında, yakın zamanda gerçekleştirilen hava operasyonlarında 120 militanı öldürülen ve bu sebeple hükümeti tehdit eden Taliban olduğu tahmin ediliyor.

Dün gece saat 23.00 sularında 10 saldırgan ağır silahlarla havalimanına saldırmış, güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle silahlı çatışma çıkmıştı.

Saldırganların ağır silahlar taşıdığı ve üzerlerinde patlayıcı düzenek bulunan ceketler giydikleri belirtildi.

THY UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Saldırı sebebiyle havalimanı uçuşlara kapatılınca, THY`nin 21.00`de kalkan "TK708" sefer sayılı İstanbul - Karaçi uçağı, Sivas civarındayken geri dönüş yaparak saat 23.45`te Atatürk Havalimanı`na iniş yaptı.

Karaçi`den İstanbul`a saat 05.40`ta yapılması planlanan seferin de iptal edildiği belirtildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir