• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
"Türkiye'nin uzay ve havacılık isteği aktiviteye geçmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Işıklar Askeri Hava Lisesi işbirliğiyle düzenlenen Havacılık Bilim ve Kültür Şenliğine katılan dünyaca ünlü Fransız astronot Patrick Baudry, gazetecilerle uzay ve havacılıkla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

“Hedefime ulaştığım için mutluyum”

Uzaya gitmenin çocukluktan beri hayali olduğunu ifade eden Patrick Baudry, hedefine ulaşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Partick Baudry, Bursa’nın uzay ve havacılık ile ilgili duruşuna da değinerek, “Bursalı girişimci ve sanayicilerle görüşme şansım oldu. Burayı görünce uzay ve havacılıkla ilgili duyulan isteğin artık aktiviteye geçtiğini görüyorum. Yarın gençlerle buluşacağız. Orda uzay bilimleri ile ilgili hayallerini gerçekleştirmek ve unları bu konuya daha fazla özendirmek için çalışmalarını yönlendirmeyi düşünüyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“Çocuklarda farkındalık oluşturmalıyız”

Patrick Baudry, uzay ve havacılık sevgisinin çocukluk döneminde başlaması gerektiğini anlatarak, Gökmen Projesinin önemine değindi.

Baudry, “Her şey çocukluk döneminde başlar. Çocuklarımızın önünü açacak adımlar atalım. Çocuklarda farkındalık oluşturmalıyız. Türkiye’de uzay ve havacılık konusunda daha hızlı adımların atılması lazım.” diye konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının himayesinde yapılan Gökmen projesi ile ilgili konuşan Baudry, şöyle devam etti: “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu muhteşem bir projedir. Çünkü zaten buranın belli başlı bir altyapısı var. Ve bu altyapıyı kullanarak daha ileriye gidilebilineceğine inanıyorum. Dahası umuyorum ve hayal ediyorum ki bu çalışmaların sonucunda Türkiye’nin ilk astronotu Bursa’dan çıkacaktır.”

“Uzay ve havacılık teşvik edilmeli”

 “Artık teknoloji inanılmaz bir şekilde gelişiyor.” diyen astronot Baudry,  “Dünyada ülkeler uzay ve havacılık konusunda inanılmaz yatırımlar yapıyor. Uzay merakını oluşturmak için kamplar kuruyorlar. Türkiye de bu noktada gençlerini ve çocuklarını uzay ve havacılığa teşvik etmeli. Çünkü ulusal bir vizyon için, yerel unsurların da harekete geçmesi lazım” ifadelerini kullandı.  (Veysi Siyah / Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir