• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Bismil`de Lice protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Dün akşamüzeri Lice’de PKK / BDP’li grupların yol kapatması sonrası askerlerle çıkan çatışmada hayatını kaybeden iki kişinin öldürülmelerini protesto etmek amacıyla Bismil’de olaylar çıktı.

BDP ilçe teşkilatı önünde toplanan kalabalık bir grup Batman Diyarbakır yolunu trafiğe kapatmak istemeleri ve yol üzerinde oturma eylemi yapmak istemeleri gerginliğe neden oldu.

Yolu kapatan eylemcilerin yoldan kalkması için birkaç kez uyarı yapan polislerin bulunduğu bölgeye ve TOMA araçlarına kalabalık içerisinde yüzleri maskeli bir grup havai fişek ve ses bombalarıyla karşılık verince arbede yaşandı.

Polislerin açılan ateşlere karşılık kalabalık grubu göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı. Polisin müdahalesi sonrası  yer yer arbedede çıkarken,  göstericiler sokak aralarına dağılarak kaçışmaya çalıştılar.

Bu gün akşamüzeri saat 18.00 sıralarında başlayan olaylar halen devam ediyor.

Polisin, gazetecilerin çekim yapmalarına da engel olması ise gazeteciler tarafından tepkiyle karşılandı. Gazetecilerin işlerini bırakmamaları sonrası polis gazetecilerin bulunduğu bölgeye  göz yaşartıcı gaz attı.

(Hasan Gündüz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir