• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Erciş Belediyesinin İşten Çıkardığı 186 İşçi Eylemde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- İşçiler belediye önünde çadır kuran işçilerle bir raya gelen Belediye İş Sendikası Van Şube Başkanı Emin Yeşilova, kimseyi incitmeden, kırmadan insanlar için eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Yeşilova, 186 işçinin işten çıkarıldığını belirterek,  “Belediye diyor ki vizeler yok diğer belediyeler nasıl vizesiz işçi çalıştırıyorlar zaten dün meclisten geçti artık 2013 yılından sonra çalışan işçilere kadroları verilecek. 5 ay üzeri ise ilçe nüfusu 70 bin iken çalışan işçilerin belediyeye külfeti bütçede 7,38 idi. 2014 yılı içinde aynı bütçeyi yaptılar yine 70 bin kişilik bütçe bu yılda çalışan işçilerin külfeti bütçenin yüzde 31’i 1 puan aşıyor. Bu da işçilerin çıkış bahanesi olamaz. Bu insanlara yazıktır. Bakmakla yükümlü oldukları aileleri var. Bizlerde burada kimseyi incitmeden kırmadan burada bu insanlar için eylemimizi devam ettireceğiz. İnsafa gelirler belki işe alırlar.” Dedi.

“Halkın partisidir dediler, özgürlüktür dediler, geldiler işçinin ekmeğiyle oynadılar”

İşçiler adına konuşma yapan Aydın Yolcu ise belediye işçileri olarak çoğunun 10-15 yıldır belediyede çalıştıklarını ifade ederek, “186 işçinin işine son verilmiştir. 28 Hazirana kadar kadro geliyor bunlar siyasi çıkarları için 186 işçiyi değil 10 bin insanın evini yıkmaya çalışıyorlar. Halkın partisidir dediler, özgürlüktür dediler, geldiler işçinin ekmeğiyle oynadılar. Biz hakkımız olanı istiyoruz.  5620 sayılı kanuna göre 27 Aralık 2007 tarihinde Sendikalı işçi kadrosuna atamamız yapılmıştır. Kadro geliyor diye siyasi çıkarları için bizi işten atıyorlar. Peki, nasıl evimize ekmek götüreceğiz.” Şeklinde konuştu.

“Belediye Eş başkanı Diba Keskin ‘Şeriatın kestiği parmak acımaz’ dedi”

Bir başka işçi ise, 2007 ‘den beri belediyede çalıştığını söyleyerek, “30 Haziranda bize kadro dağıtılacaktı. Belediyede adamlarını işe yerleştirmek için bizi işimizden ediyor. İşimize dönebilmemiz için tüm yetkili ve STK’lardan destek bekliyoruz. Biz çocuğumuza ekmek götüremiyoruz. Bizleri toplayan Belediye Eş başkanı Diba Keskin ‘Şeriatın kestiği parmak acımaz’ dedi ve bizi kapı önüne koydu. Peki, bu şekil konuşmanın anlamı nedir? Diba Keskin ‘Siz usulsüz işe alınmışsınız’ diyor. Biz Devlet kurumunda çalışıyoruz nasıl oluyor da usulsüz işe alınmışız.” diye konuştu. (Cüneyt Hasar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir