• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
 Çanakkale`de 10 bina boşaltıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Evlerine tahliye kararı çıkan bazı vatandaşlar yakınlarının yanına yerleşirken, gidecek yeri olmayan vatandaşlar ise gözyaşı döktü.

24 Mayıs günü saat 12.25’de Gökçeada yakınlarında meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremin Çanakkale’de birçok binada hasara neden olduğu ortaya çıktı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, aralarında 1 otel, 1 iş hanı ve evlerin bulunduğu 10 binaya tahliye yazısı gönderdi. Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan bir iş merkezi, boşaltılarak giriş kapıları mühürlendi. İş hanının altındaki iş yerlerinin de kepenkleri kapatıldı.

İş merkezinin giriş kapısına, AFAD’ın tahliye yazısını içeren ‘Tebliği Tebellüğ İlmühaberi’ asıldı. Tahliye yazısında, “Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün 04.06.2014 tarih 841 sayılı yazısında ön hasar tespit çalışmalarında binanızın ağır hasarlı olarak tespit edildiği bildirilmiştir. Can güvenliğiniz açısından binanıza ait deprem risk raporu sonuçları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne iletilinceye kadar binanızın tedbiren ivedilikle boşaltılması gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Aynı karar, Esenler Mahallesi’ndeki bir siteye de gönderildi. 2 apartmandan oluşan 40 haneli sitede oturan vatandaşlar, AFAD’ın yazısı üzerine evlerini boşalttı. Bazı vatandaşlar yakınlarının yanına sığınırken, Çanakkale’de akrabası olmayan ve gidecek yeri bulunmayan vatandaşlar sitenin bahçesinde yaktıkları ateşin etrafında oturdu. Evine tahliye emri geldiğini, ancak gidecek yeri olmadığı için gece yatmaya tekrar evine gireceğini söyleyen Zihniye Büyükkülekçi, yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı.

Aynı sitede yaşayan Gülay Yağız, evinde depremde çatlaklar oluştuğunu belirterek, “Biz ilk başta sıva çatlağı olarak düşündük. Benim iki çocuğum var. Depremden beridir bu evde yaşıyoruz. Bazen geceleri çocuğa bakmak için kalktığımda, çatırtılar duyuyordum. Herkes benim depremden etkilendiğimi düşündü. Ancak evimde, deprem sırasında olmayan, sonradan ortaya çıkan çatlaklar da var. Meğer betonlar üstümüze geliyormuş” dedi.

Site yöneticisi Ali Demir, “Deprem sırasında ben evdeydim. Çok korktuk. Bir süre sonra AFAD’a giden kat malikleri olmuş. AFAD yetkilileri ve mühendisler ağır hasar tespiti yaptıktan sonra belediye zabıtası aracılığıyla bize tahliye yazısı gönderildi. Yazıdan sonra birçok arkadaş sığınacak yer buldu. Ancak buralı olmayan bazı komşularımız çaresizler” dedi.
Vatandaşlar, yetkililerden kendilerine geçici olarak barınacak yer göstermelerini istedi.

Kaynak: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir