• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Ailelere Destek Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) genel merkezi tarafından çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelere destek amaçlı yapılan basın açıklamasında, Türkiye’de annelerin bir daha ağlamaması için gerekli adımların atılması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada;  iki yıla yakın bir süredir anaların akmayan gözyaşlarının bazı kesimlerin menfaatini engellediği için tekrardan akıtılmaya çalışıldığı belirtilerek, çocukların rızaları dışında dağa kaçırıldığının altı çizildi.

“Aileler isyan ediyor”

Çözüm süreci olarak başlatılan ve nispeten bölgede daha istikrarlı bir gidişatın sergilenmesine zemin hazırlayan çabaların sabote edilmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, PKK / BDP’nin bu tavrının çocukları kaçırılan aileler tarafından artık sorgulanmaya başlandığı ifade edildi.

Açıklamada;  “Aileler isyan ediyor. Karşılarında silahlı bir güç olduğu, her türlü sindirme faaliyeti yürütülmekte olduğu halde direnişlerini sürdürüyorlar. Bu başkaldırıyı ve isyanı, sürece ve barışa sahiplenme ve Türkiye’nin normalleşme çabasına katkı olarak okumak gerekir.” denildi.

“Anaların acılarına karşı bu kadar duyarsız davranmasının anlaşılır bir tavır değildir”

Her fırsatta Kürt halkının temsilcisi olduğunu iddia eden kesimlerin bu anaların acılarına karşı bu kadar duyarsız davranmasının anlaşılır bir tavır olmadığı ifade edilen açıklamada, bu çabaların sürecin baltalanmaya çalışılması olarak dikkat çekici olduğu ifade edildi.

“Anneler kadar cesaretle konuya sahip çıkılması elzemdir”

Dağa zorla kaçırılan çocukların bir an önce ailelerine teslim edilmeleri çağrısında bulunulan açıklamada, “zulmün sona erdirilmesi için başta siyasi aktörler ve STK’lar olmak üzere herkesin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaparak seslerini duyuran anneler kadar cesaretle konuya sahip çıkması elzemdir. Silah üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren örgütsel yapıların süreci sabote etmekten ve çocukça yaklaşımlardan vazgeçmeleri gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir