• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Tapulu arazi bulmakta zorlanıyoruz''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Valisi Vedat Büyükersoy BERCE Tarım İşletmesi’nde incelemelerde bulundu. Vali Büyükersoy’a İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Fethi Akman ve Muş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz ve BERCE Beraberce Tarım İşletmesi yetkilileri eşlik etti. 
 

BERCE’deki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Büyükersoy, Muş’taki tapulu arazi ile ilgili sıkıntıları dile getirdi. Özel sektörün Muş’ta modern tarımcılığın yaygınlaştırılmasına büyük katkı sunduğunu kaydeden Büyükersoy, bazı yatırımcıların gelip Muş’ta yatırım yapmak istediklerini fakat bu yatırımcıların tapulu arazi taleplerini karşılama noktasında sıkıntı çektiklerini söyledi.



Ovada 100 dönümün üzerinde tapulu arazi bulma sıkıntısının olduğunu kaydeden Büyükersoy; “Bazı yatırımcılar ‘250 dönüm bir arazı alanı lazım’ diyor. Koskoca ovada bir kişinin üzerine tapulu 250 dönümlük yer bulmakta zorlanıyoruz. Hatta bırakın 250 dönüm 100 dönüm yer bile bulmakta zorlanıyoruz. Bu çok büyük bir engel. Modern tarım teknikleri uygulayan ülkelere baktığımız zaman genellikle tarımın büyük ölçekli arazilerde yapıldığını görmekteyiz. Bazı aletlerin, bazı modern tekniklerin küçük arazi üzerinde uygulanması hiç ekonomik değil. Bazı araçların maliyeti var. Bu araçları kalkıp 50 -100 dönüm arazisi olan çiftçinin alması ekonomik olarak görmek mümkün değil.” diye konuştu. 



Büyükersoy, BERCE'de uygulanan çalışmaların sonucunda elde edilen başarının diğer birçok çiftçiye de örnek olarak görmek gerektiğine inandığını söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir