• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
Şeyhgör Mezrası kuduz nedeniyle karantinaya alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Akçakele Köyü Şeyhgör Mezrasında yabani bir hayvan tarafından ısırılan Müslüm Tekin’e ait ineğin, kuduz belirtileri göstermesi üzerine, köylüler durumu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirdi.

Yabani bir hayvan tarafından ısırılan hayvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından kafası kesilerek Elazığ Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsüne gönderildi. Yapılan tetkikler sonucunda ısırılan ineğin kuduz olduğunun ortaya çıkması üzerine, yetkililerce köyde karantina uygulaması başlatıldı.

Öte yandan merkeze bağlı Hendek Köyünde de kuduz şüphesi nedeniyle, hayvanlara yönelik tedbir amaçlı karantina uygulaması başlatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Her iki köydeki hayvanlar aşılanarak köylere giriş ve çıkışlar kontrol altına alınmıştır. Kuduz belirtileri görülen bu tür vakalar vatandaşlarımız tarafından tespit edildiği takdirde müdahale edilmeden ve zaman kaybetmeden, müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir” denildi. (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir