• DOLAR 32.566
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2411.289
  • ...
Ziraat Fakültesi öğrencilerinden teknik gezi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, mesleki bilgi, beceri ve tecrübesini artırmak amacıyla Adana ve Mersin illerinde bulunan kamu ve özel sektör tarımsal işletmeleri ziyaret etti.

Doç. Dr. Sema Başbağ ve Doç. Dr. B. Tuba Biçer nezaretinde,   teknik gezi kapsamında Adana Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarla bitkileri bölümünü ziyaret eden gruba, bölüm hocaları tarafından bölümde yürütülen araştırmalar hakkında bilgiler verildi.

Bölüm laboratuvarları, araştırma ve uygulama alanları ile burada yürütülen araştırmalar hakkında bilgilendirilen öğrenciler, kampüs alanı içerisinde panoramik gezi yapma imkânı buldu.

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünü de ziyaret eden öğrenciler, kuruluş hakkında genel bilgiler edinerek, deneme alanlarını gezdi. Pamuk, buğday, nohut ve diğer ürünler üzerinde yürütülmekte olan araştırmalar hakkında uzman araştırıcılar tarafından bilgilendirilen öğrenciler, gezinin ikinci gününde Adana’ya bağlı Yenice ilçesinde meyve ve sebze paketleme tesislerini gezerek firma yetkilisinden bilgi aldı.

Yenice ilçesinde bulunan 2.500 dekarlık meyve-sebze (açık ve örtü altı) ve tarla ürünleri yetiştiriciliği yapılan tarımsal işletmenin örnek alanlarında işletme sahibinden bilgi alan öğrenciler, işletmenin genel işleyişi ve ürünlerin ekiminden pazarlanmasına kadar geçen tüm safhalarda sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında yerinde bilgi edindiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir