• DOLAR 32.508
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2485.555
  • ...
`Başörtüsü yasağını tarihin karanlık çöplüğüne gönderdik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Sendikalarının kuruluş yıldönümünde bir açıklama yapan Sağlık-Sen Bingöl Şubesi,  “Bugün 19 yılı geride bırakıp, 20. yılımıza 205 bin 737 kişi olarak giriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sendikalarının çalışma sistemine de yer verilen açıklamada, “Kurulduğumuz günden beri sendikacılığı, kamu görevlileri, ülkemiz ve insanlık için yaptık. Bunu yaparken medeniyet değerlerimize bağlı kaldık, değerler sendikacılığı yaptık. Geçen süre içinde bu ilkelerimizden taviz vermeden başımız dik, alnımız ak yürüdük. ”denildi.

“Başörtüsü özgürlüğü için 12 milyon 300 bin imza topladık””

Başörtüsü için başlatılan imza kampanyasına da değinilen açıklamada, “Son olarak, Ankara’da düzenlediğimiz ‘Sağlık Çalışanları Türkiye Buluşması’ programında, Başbakan Erdoğan’dan, yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş konusunda söz aldık. Taleplerimizin takipçisi olacak, bunlar kazanıma dönüşene kadar mücadelemizden vaz geçmeyeceğiz. En önemli taleplerimizden biri de, ek ödemelerin emekliliğe yansımasıdır. Sendikacılıktan gelen gücümüzü, ülkemiz için de kullandık. Emeğin ve ekmeğin saygınlığının, demokratik bir ortamda sağlanacağının bilinciyle hareket ederek, demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden yana taraf olduk. Millet iradesine yönelik her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında durduk. Milletin gür sesi olduk. Kamu görevlilerine uygulanan başörtüsü yasağının kaldırılması için çalıştık. Özgürlüğe 12 milyon 300 bin imza topladık. Ve başörtüsü yasağını tarihin karanlık çöplüğüne gönderdik.”ifadeleri dikkat çekti.

“Çözüm sürecine destek için 1 Mayıs kutlamaları Diyarbakır’da gerçekleştirdik”

Sağlık-Sen Bingöl Şubesi tarafından yapılan açıklama şöyle devam etti:  “1 Mayıs’ın Emek ve Dayanışma Bayramı olarak kutlanmasını sağladık. Milli iradenin göstergesi olarak Ankara’da, birlik ve beraberliğimizin mayası Çanakkale Ruhu’na dikkat çekmek için Çanakkale’de ve çözüm sürecine destek için Diyarbakır’da 1 Mayıs kutlamaları gerçekleştirdik.  Kudüs Şairi Mehmet Akif İnan’ın mirasçıları olarak, Filistinli kardeşlerimiz için yardım kampanyaları düzenledik. Filistinliler’in sesini duyurmak için miting düzenledik, etkinlikler gerçekleştirdik. Arakanlı Müslümanların feryadını, dünyanın duymasını sağladık. Afganistan ve Pakistan’daki kardeşlerimizin yaralarının sarılması için seferber olduk. Kuraklıkla boğuşan Somali için yardım kampanyası düzenledik. Sınırlarımızın hemen yanı başında, Suriye’de yaşanan insanlık dramına da kayıtsız kalmadık. Suriye ve Türkiye’deki savaş mağdurları için yardım kampanyaları düzenledik. Suriyeli kadın ve çocuklar için ayrı bir kampanya düzenledik. Ülkemizde yaşanan doğal afetler karşısında da büyük aile olarak üzerimize düşeni yaptık. Sele maruz kalan Samsun’da, depremle sarsılan ve yıkılan Van’da, kadirşinas üyelerimiz adına büyük aile olmanın gereğini yerine getirdik.”denilerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir