• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
340 Filistinli Açlık Grevinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Siyonist İsrail’in, cezaevlerinde tuttuğu mahkûmlara destek açıklamaları devam ediyor. İstanbul’da faaliyet yürüten Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER), İsrail cezaevlerinde tutulan ve ağır cezaevleri şartlarını protesto etmek amacıyla açlık grevi başlatan Filistinli mahkûmlara dikkat çekmek ve destek olmak amacıyla dernek binasında bir basın açıklaması düzenledi.

340 MAHKÛM AÇLIK GREVİNDE

Filistin Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Adem Çevik, İsrail cezaevlerinde 6500 Filistinli tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu ifade ederek, “Bugün işgalci İsrail’in Filistin devletini işgalinin yıldönümüdür. 6 Haziran 1967 yılında işgalci İsrail askerleri Filistin’i işgal etti. Aslında bu işgali İsrail’den ziyade Birleşmiş Milletler yapmıştır. Ondan önce de İngiltere 1917’de işgal etmiştir. 1947’de ise Filistin’in mazlum halkı Siyonizm’in elindeki bir teşkilat tarafından resmen işgal edilerek Siyonist İsrail’e peşkeş çekilmiştir.  Bu işgal Birleşmiş Milletler tarafından gerçekleştirilmiş ve İsrail’e peşkeş çekilmiştir. O günden bu yana 850 bin Filistinli tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Şu anda ise İsrail zindanlarında 6 bin 500 Filistinli mahkûm tutuklu bulunuyor. Bunların yüzlercesi mahkemeye dahi çıkarılmadan yıllarca cezaevinde işkencelere maruz kalıyor. Cezaevinde İsrail’in uyguladığı işkence ve kötü uygulamalardan dolayı 340 mahkûm şu anda açlık grevi başlatmış durumdadır. Bunlardan 40 tanesi haftalardır girdikleri açlık grevinden dolayı ölümle burun buruna gelmiştir” diye konuştu.

AÇLIK GREVİNDE SU VE TUZ TÜKETİLİYOR

Cezaevindeki Filistinlilere açlık grevinde dahi siyonistlerin zulümlerinin devam ettiğini belirten Çevik, “Filistinliler açlık grevinde dahi rahat bırakılmıyor. Siyonist İsrail açlık grevinde bulunan mahkûmlara dahi zulümler uygulamaya devam ediyor. Açlık grevinde bulunan mahkûmlar sadece su ve tuz ile besleniyor. Siyonistler bunu bile engellemeye çalışıyor. Çoğu zaman ya tuz vermiyor ya da su vermiyor. Hatta İsrail mahkemesi aldığı kararla cezaevlerine tuz verilmesini dahi yasakladı” dedi.

FİLİSTİNLİ TUTUKLULARI ANLATAN RESİM SERGİSİ

Dernek binasında Filistinli bir Müslümanın gözaltı sürecinden işkence, cezaevi ve mahkeme süreçlerini anlatan resim sergisi de bulunuyor.

İBB’DEN FİDDER’E ZORLUK

FİDDER yetkilileri, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, geçtiğimiz günlerde Nakbe Günü etkinliği ve Filistinli esirler için düzenlenecek resim sergisi için izin vermediğini ifade ederek tepkilerini dile getirdi.

(Erkan Yavuz- Enes Durmaz/ İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir