• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
AB`den Müslümanlara Karşı Mücadele Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belçika`nın başkenti Brüksel`de bir Yahudi müzesine yapılan saldırıdan dolayı Lüksemburg`ta biraraya gelen AB içişleri bakanları, `foreign fighters` adını verdikleri, dış ülkelerde savaşarak Avrupa`ya geri dönenMüslümanlara karşı ortak hareket etme kararı aldılar.

Lüksemburg`ta görüşme sonrası bir açıklama yapan Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, AB ülkelerinin Müslümanlara  karşı daha yakın bir ortak çalışma yapacaklarını söyledi. Avrupa`ya dönen savaşçı Müslümanlara somut bir tehlike oluşturduğunu öne süren De Maiziere, Temmuz ayında ortak çalışma ile ilgili kararlar alınacağını bildirdi.

Brüksel`de Yahudi müzesine saldırmakla suçlanan Fransız vatandaşı Müslümanın geçen yıl Suriye`de savaştığı ve Irak Şam İslam Devleti IŞİD üyesi olduğu bildirilmişti. Avrupa basınında yeralan haberlerde bu kişinin ilk kez Suriye`den dönerek Avrupa`da bir eylem yapan Müslüman olduğu öne sürüldü. Ayrıca AB ülkelerinden yaklaşık 2 bin kişinin Suriye`ye savaşmak üzere gittiği ve daha radikalleşmiş olarak geri dönmelerinden korkulduğu kaydedildi.

ALMAN POLİSİ FRANSA`YI UYARMIŞ

Alman Federal İçişleri Bakanı, şimdiye kadar bunlardan birkaç yüzünün geri döndüğünü, bunlardan birçoğunun Suriye`de hayal kırıklığı yaşadıklarını ve bir daha asla ellerine silah almak istemediklerini söyledi. Ancak bir kısmının ise savaş tecrübesi edindiklerini ve gerektiğinde Avrupa`da eylem yapabileceklerini belirtti. Almanya`dan Suriye`ye yaklaşık 320 kişinin gittiği tahmin ediliyor.

Brüksel`deki saldırıyı yapmakla suçlanan kişinin önce Frankfurt`a geldiği, buradan Fransa`ya giderek daha sonra Brüksel`e geçtiği bildirildi. De Maiziere, bu kişinin gizli bir şekilde kontrol edildiğini ve Fransa`ya bilgi verildiğini, fakat buna rağmen eylemin engellenemediğini söyledi. Şimdi güvenlik yetkililerinin bu kişi hakkında bilgi sahibi olmalarına rağmen, niçin takip edilerek eylemin engellenmediği sorusu kafaları meşgul ediyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir