• DOLAR 32.533
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2488.933
  • ...
SON DAKİKA
Soma`da Hüzün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Allah’ın adıyla!
Güneş doğmadı sanki. Gün sancı dolu, gün hüzün dolu, ölüm dolu, yiğitlik dolu… Ülke tarihinin en büyük maden felaketi ve hızlı adımlarla büyüyen bir acı. Yerin katbekat altında emeğini koyarak, ekmeğini çıkarmaya çalışanlar; yer altı maden işçileri. Sizin kazancınız, sizin emeğiniz ve ekmeğiniz ne kadar kutsaldır ne kadar mübarek… Bunu anlatmak hiç de kolay bir şey değildir. Soma’da kaybettiğimiz yüzlerce canın acısı, yüreklere düşen yangının sarsıntısı unutulacak gibi değildir. Adeta bir avuç kömür için üç yüz bir ömür gitti. Böylesine kazalarda hep “bu bize ders olsun” diyoruz. Ancak olay geçtikten sonra ders çıkarmıyoruz. Sorumlular hakkında gereğini hakkıyla yapmıyoruz. Umarım Soma maden faciası böyle olmaz. Soma sınavından gereken dersi çıkarırız.
 

Soma hiç unutulmayacak fotoğraflar bıraktı zihinlerde. Yürek dağlayan, isyan ettiren, kan donduran, nefret ettiren, takdir toplayan… Bir tarafta yerin yüzlerce metre altından kurtarılıp, ambulansa bindirilince, çizmemi çıkarayım mı diye soran, çizmesinin sedyedeki çarşafı kirletmesinden çekinen bir maden işçisi, diğer tarafta maden enkazından kurtarıldıktan sonra arkadaşını soran, “önce Onu kurtarın, Onun eşi altı aylık hamile” diyecek kadar fedakar bir maden işçisi… İşte ahlak, işte fedakarlık ,işte masumiyet, mazlumiyet… örnekleri çoğaltmak mümkün. Soma yaktı yüreğimizi, Soma bozdu moralimizi, Soma kuruttu gözyaşımızı, Soma tokadı suratımıza çarptı, Soma deldi geçti sinelerimizi, Soma üzdü bizi. Ah madenci ağabey senin masumiyet fotoğrafını kim silecek hafızamızdan.
 

Oğlunun mezarını öpen, toprak atan acılı anne, ne büyüktür imtihanın, en büyükten geldi imtihanın (C.C) sevilensin , görülensin. Elbet bu yol düze çıkar sen üzülme dön hakka her şeyi bilendir o. Dünya’ya gözünü açtığı gün babasını intikale uğurlayan güzel çocuk; imanla kuşat bedenini peygamberin yolu senin yolundur. Soma bir destandır madenciler birer incidir. Kömür misali elmasa döneceksiniz sizlerde ey kahraman madenci ağabeyler. Kiminin eşi, kiminin oğlu, kiminin babası idi Soma’da ölenler belki ama hepsi bizim ciğerparelerimiz oldu. Büyük bir facia yaşadık bu günlerde Soma’da. Aynı zamanda büyük vefa örneklerini de gördük. Vahşi saldırılara da şahit olduk televizyon ekranlarında ve gazete köşelerinde. Kimin samimi, kimin çıkarcı olduğunu bir kez daha müşahede ettik üzülerek. Herkesin dilinde dua ve yüzünde hüzün var. Allah, bu denli acıları bir daha yaşatmasın. Ölenlere rahmet etsin Rahman…
 

Enes Çetin Kocaeli / Kocaeli - Yaş: 20
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir